iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto’s maakt

Smartphones Jeroen Kraak 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 belooft volgens de geruchten een geweldige telefoon voor fotografen te worden. Het krijgt als een van de eerste smartphones een hybride camera.

Foto’s maken met een smartphone doen we natuurlijk allemaal. In de afgelopen jaren is de techniek daarachter enorm verbeterd. Apple komt nu met een nieuwigheid die je foto’s op een compleet nieuwe manier laat maken met de iPhone 15.

Een goede camera-update voor de iPhone 15

Het nieuws is afkomstig van Twitteraar RGLoudS. Hij staat vooral bekend als een betrouwbare bron op het gebied van Android-lekken, maar zijn trackrecord met betrekking tot Apple is onbekend. Het is dus de vraag hoe betrouwbaar zijn nieuwtje precies is.

Volgens de twitteraar krijgt de iPhone 15 een hybride camera. Dat betekent dat de lens van de camera zal bestaan uit één glazen element en zes van plastic. Xiaomi gebruikt deze techniek al, maar tot nu toe alleen in China. De iPhone wordt dus de eerste wereldwijde smartphone die deze techniek gaat gebruiken, mocht dit waar zijn.

Op dit moment zijn alle elementen van bijna alle smartphones van plastic. Het feit dat er dus een element van glas wordt gebruikt, zorgt voor een betere kwaliteit.

De iPhone 15 krijgt bovendien een beter diafragma dan de 14 Pro. Met een diafragma van ƒ/1.7 zal de primaire lens tot 20 procent meer licht absorberen, wat moet leiden tot nog betere foto’s, vooral in het donker.

Betere sensor voor alle nieuwe modellen

Bovendien zouden alle iPhone 15-modellen de 48MP-sensor van de hoofdcamera van de iPhone 14 Pro krijgen. De iPhone 14 en 14 Plus hadden een ƒ/1.5 diafragma, wat dus minder is dan het vorige jaar. Dit wordt waarschijnlijk gecompenseerd door de software.

Eerder gingen er geruchten dat er een hybride camera met twee glazen en zes plastic elementen naar de iPhone 15 Pro Max zou komen. Ming-Chi Kuo zei echter dat Apple deze plannen had geschrapt. Mogelijk komen deze alsnog later naar de iPhone 16 Pro Max.

Het probleem waardoor we langer op de iPhone 15 Pro moeten wachten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen