Het probleem waardoor we langer op de iPhone 15 Pro moeten wachten

Smartphones Mark Hofman 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 Pro en Pro Max laten langer op zich wachten. Volgens verschillende bronnen loopt Apple tegen een probleem aan, waardoor de productie van de twee topmodellen niet vlekkeloos verloopt.

Grotere beeldschermen voor de Pro-modellen van de iPhone 15 leggen druk op de partners van Apple. Volgens The Information’s Wayne Ma en Bank of America-analist Wamsi Mohan moeten partijen zoals LG Display hun standaardproces opnieuw uitvinden, en dat kost tijd.

iPhone 15 Pro (Max) loopt mogelijk vertraging op

Er gaan op dit moment twee verschillende verhalen rond, maar ze komen op hetzelfde neer. Waar Bank of America-analist Wamsi Mohan verwacht dat Apple de iPhone 15 Pro later op de markt zal brengen, ziet The Information’s Wayne Ma eerder een tekort aan smartphones.

Collega Jeroen Kraak liet eerder deze week al weten dat de nieuwe iPhone-modellen iets anders doen op het gebied van het beeldscherm. Zo worden de schermranden dunner en de displays zelf iets groter. Volgens ingewijden binnen LG Display, het bedrijf dat de productie verzorgt, is dit de reden voor problemen.

De Zuid-Koreaanse partij moet zijn productielijn aanpassen, omdat het ‘te maken heeft met een uitdaging’. Een van een dusdanige proportie dat het ervoor kan zorgen dat er in september niet genoeg iPhone 15 Pro en Pro Max modellen beschikbaar zijn.

Hoewel Wayne Ma verwacht dat Apple genoegen neemt met een minder groot aanbod, denken we op de redactie dat Bank of America’s Wamsi Mohan de juiste verwachting heeft. Net als in 2021 lijkt het ons aannemelijk dat Apple de lancering van de iPhone 15 Pro en Pro Max naar achteren schuift.

Schakel deze iPhone-functie uit en je batterij gaat langer mee
In het paars. (Afbeelding: Unsplash/Thai Nguyen)

Kleine wijzigingen in 2023

Er is dus een grote kans dat de iPhone 15 en 15 Plus de enige nieuwe smartphones zijn die vanaf september te koop zijn. We verwachten de Pro en Pro Max dus ergens in oktober, of in het ergste geval in november.

De nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max brengen een aantal kleine verbeteringen met zich mee. Naast de dunnere schermranden nemen de twee toestellen ook afscheid van de traditionele mute-knop. Daarvoor in de plaats lijkt Apple een Actie-knop (zoals bij de Apple Watch Ultra) te hanteren.

Verder zal de behuizing van titanium zijn, wijzigt het ontwerp een klein beetje en komt er een nieuwe periscooplens voor het camerasysteem. Maar daar vertellen we je in het onderstaande artikel alles over.

Haal meer uit je iPhone met deze handige tips en magistrale apps

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen