5 features maken de Samsung Galaxy Z Flip5 en Fold5 beter

Smartphones Jeroen Kraak 26 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Samsung heeft vandaag de Galaxy Z Fold5 en Flip5 gepresenteerd in Zuid-Korea tijdens Unpacked. Wij zetten vijf zaken op een rij die de smartphones anders doen dan hun voorgangers.

Er is veel over gespeculeerd, maar nu zijn ze er ook echt eindelijk: de Samsung Galaxy Z Fold5 en Z Flip5. Het zijn de nieuwe generatie opvouwbare telefoons van het Zuid-Koreaanse merk en ze zijn daardoor weer wat beter dan hun voorgangers. Maar welke veranderingen kan je verwachten?

Dit doen de Samsung Galaxy Z Fold5 en Flip5 nieuw

Maar wat doen de Samsung Galaxy Z Fold5 en Flip5 echt anders? Op deze vijf punten verschillen ze van hun voorgangers.

#1 Opgevouwen nog beter

In opgevouwen toestand heb je nu nog meer aan de Samsung Galaxy Z Flip5. Het nieuwe Flex Window dat aan de voorkant zit is 3,78 keer groter dan die van de vorige generatie en biedt een breed scala aan bestaande en nieuwe functionaliteiten.

Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden zoals frames en klokken die je kunt afstemmen op de Galaxy Watch6. Met speciale widgets is er bovendien allerlei informatie te zien op het scherm zoals het weer.

#2 Betere camera voor de Samsung Galaxy Z Flip5

Samsung claimt dat het de Galaxy Z Flip5 de meest veelzijdige camera geeft van alle Galaxy-telefoons. Het Flex Window is handig voor selfies en foto’s uit allerlei hoeken. Met Quick View en Flex Window kun je makkelijk alle afbeeldingen bekijken en meteen de kleurtinten aanpassen. Met Dual Preview zien vrienden die je fotografeert meteen hoe ze op een kiekje zullen staan.

@wantnl

De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5 #samsung #samsunggalaxy #android #samsunggalaxyflip #galaxyflip #galaxyunpacked #samsunggalaxyzflip5

♬ origineel geluid – WANT

De camera geeft verbeterde resultaten door middel van AI, waardoor elke foto volgens het bedrijf echt tot leven komt. Ook worden foto’s en video’s in het donker een stuk beter door Nightography dat de beelden verbetert. Foto’s van afstand worden juist weer beter door de digitale 10X zoom12.

#3 Samsung Galaxy Z Fold5 nog handzamer

Het uiterlijk van de Samsung Galaxy Z Fold5 is onder handen genomen. Het is de dunste en lichtste Fold tot nu toe. Wat meteen opvalt is dat je ‘m helemaal kunt dichtklappen. Er zit dus geen gat meer in het midden.

Ook opengeklapt is de Z Fold5 weer net wat beter. Met het 7,6-inch scherm kun je nog beter genieten van je favoriete films en series. De maximale helderheid is met meer dan 30 procent toegenomen tot 1750 nits. Zo zie je nog steeds alles duidelijk tijdens fel zonlicht.

#4 Meer productiviteit

De Samsung Galaxy Z Fold5 krijgt een verbeterde Taskbar met zich mee, waardoor je nog makkelijker schakelt tussen verschillende apps. Er staan nu tot 4 recente apps klaar om efficiënter te werken. Met het drag & drop systeem verplaats je makkelijk content tussen apps en schermen.

@wantnl

De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 5 🥰 #samsung #samsunggalaxy #samsungphotography #samsungfold #samsungunpacked #galaxyunpacked

♬ origineel geluid – WANT

Bovendien biedt de Z Fold 5 ook Multi Window en App Continuity waardoor je nog makkelijker meerdere taken tegelijkertijd uitvoert. Met hidden pop-up kan een app op de achtergrond draaien waardoor je video’s op volledig scherm kunt blijven kijken.

#5 Snapdragon 8 Gen 2 onder de motorkap

De prestaties van de Samsung Galaxy Z Fold5 en Z Flip5 zijn razendsnel door de speciaal aangepaste Snapdragon 8 Gen 2-chip onder de motorkap. Deze is extra geschikt om krachtige games te spelen. Door het speciale koelsysteem wordt warmte nog beter afgevoerd.

Ook qua geheugen zit het goed. De Z Flip5 krijgt 8 GB mee met 256 of 512 GB interne opslag. Bij de Z Fold5 is dit 12 GB en 256, 512 of 1 TB opslag.

Prijs en beschikbaarheid

Beide telefoons kunnen nu gereserveerd worden. Op 11 augustus worden ze dan ook echt geleverd.

De Samsung Galaxy Z Flip5 is verkrijgbaar vanaf 1.199 euro in de kleuren Mint, Graphite, Cream en Lavender. De Z Fold5 heeft een vanafprijs van 1.899 euro en is verkrijgbaar in de kleuren Icy Blue, Phantom Black en Cream.

Samsung brengt mega-tv naar Nederland, maar wel voor megaprijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen