‘Batterij Samsung Galaxy S24 Ultra sneller op te laden dan voorgangers’

Smartphones Mark Hofman 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S24 Ultra kan waarschijnlijk sneller opladen dan welk Galaxy-toestel dan ook. Betrouwbare bron RGcloudS spreekt op Twitter over een laadsnelheid van 65W. Prettig, maar minder bijzonder dan je zou denken.

Als het op laden aankomt, is Samsung niet de snelste jongen op het circuit. De batterijen van de Galaxy S23 Plus en S23 Ultra zijn bijvoorbeeld met een vermogen van 45W op te laden, terwijl andere toestellen al werken met 240W. De technologie is er, waardoor de stap van slechts 20W niet heel groot is.

Samsung Galaxy S24 Ultra sneller dan voorgangers

De reden dat Samsung zijn batterijen met meer vermogen zou kunnen opladen, ligt volgens RGcloudS aan een vernieuwde structuur. Hiermee bevestigt hij een eerder bericht van de website SamMobile, waarin werd gespeculeerd dat de Android-telefoon een technologie van de elektrische auto leent.

Het resultaat zal zijn dat de Samsung Galaxy S24 Ultra met een vermogen van 65W op te laden is. Er wordt ook gesproken over ondersteuning voor de Galaxy S24 Plus, maar in alle eerlijkheid denken we dat dit niet het geval zal zijn. De meest uitgebreide en prijzige toestellen krijgen doorgaans eerder dit soort functionaliteiten.

Om de hogere laadsnelheid mogelijk te maken, werkt Samsung mogelijk ook met verkoelende gel om oververhitting te voorkomen. Zonder een dergelijke oplossing zal de laadsnelheid van 65W niet mogelijk zijn.

Officieel is het nieuws natuurlijk nog niet bevestigd. De Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnt waarschijnlijk in februari of maart 2024. Het is dus nog te vroeg om te zeggen of de informatie klopt. Maar gezien de reputatie van RGcloudS, is het op zijn minst een vermelding waard.

Concurrentie ligt ver voor

Hoewel de Samsung Galaxy S24 Ultra sneller kan opladen dan zijn voorgangers, is het vooral een poging om de rest van de markt bij te benen. Een laadvermogen van 65W werd bijvoorbeeld in 2020 al behaald door de OnePlus 8T.

Er zijn op dit moment zelfs toestellen die een laadvermogen van 240W testen. Of dat goed is voor de batterij valt overigens nog te bezien, maar het gat met de Galaxy S24 Ultra is in dat geval wel erg groot.

Het enige punt waarop we denken dat Samsung nog weleens kan verrassen, is de manier waarop de structuur van de batterijen in elkaar zit. Zo kan het de energiedichtheid verhogen zonder dat er meer ruimte binnen de smartphone nodig is. Een aanpak die de manier waarop we telefoons opladen aanzienlijk kan veranderen.

iOS 17 nu al te gebruiken op je iPhone, maar hoe doe je dat precies?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft πŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen