iOS 17 nu al te gebruiken op je iPhone, maar hoe doe je dat precies?

Smartphones Jeroen Kraak 13 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Apple heeft de eerste publieke bèta voor iOS 17 gelanceerd. Dat betekent dat je deze testversie van het besturingssysteem nu op je iPhone kunt installeren. Jeroen Kraak, redacteur bij WANT, vertelt je hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

De afgelopen weken heeft Apple verschillende bèta’s van iOS 17 gelanceerd voor ontwikkelaars, maar nu zijn ook jij en ik aan de beurt. Je kunt heel eenvoudig de nieuwste besturingssoftware voor je iPhone downloaden via deze link: de nieuwste besturingssoftware. Er zijn echter enkele punten waar je op moet letten.

iOS 17 op je iPhone

Elk jaar komt Apple met een nieuwe versie van iOS, het besturingssysteem voor de iPhone, waardoor je iPhone net iets beter werkt. Dit komt door verbeteringen en nieuwe functies. Ook iOS 17 bevat enkele nieuwe functies.

Met iOS 17 krijgt de iPhone onder andere StandBy, NameDrop en nieuwe functies voor FaceTime. Daarnaast is de Gezondheid-app ook aangepast. Het gebruik van contactkaarten is momenteel beperkt, aangezien deze alleen werken met andere mensen die de iOS 17-bèta hebben geïnstalleerd.

Toch is het misschien verstandig om nog even te wachten met het installeren van de bètaversie van iOS 17. Deze versie bevat namelijk behoorlijk wat bugs, wat begrijpelijk is, gezien het een testversie betreft. Hoewel de meeste bugs klein zijn, kunnen ze toch behoorlijk irritant zijn.

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat niet alle apps al werken op iOS 17, of dat ze regelmatig crashen.

Live Voicemail iOS 17
Live Voicemail. (Afbeelding: Apple)

Zo installeer je de nieuwste bèta

Ondanks dit alles begrijp ik dat je iOS 17 toch als eerste op je iPhone wilt hebben. Gelukkig is dit heel eenvoudig. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

In dat menu ga je naar Bèta-updates en tik je op iOS 17 Public Beta. Daar kun je de update meteen installeren. Zodra je telefoon opnieuw is opgestart, kun je direct gebruikmaken van de nieuwste functies.

Maak eerst een back-up

Maar let op! Voordat je dit doet, is het raadzaam om een back-up van je iPhone te maken, aangezien het een bètaversie betreft en er dus bugs kunnen optreden. Op die manier kun je altijd terug naar de oude versie als je niet tevreden bent.

Dit kun je natuurlijk doen via iCloud, maar dat wordt niet aanbevolen. iCloud overschrijft een nieuwe back-up met een oudere versie. Dus als er een automatische back-up wordt gemaakt van iOS 17, raak je je iOS 16-back-up kwijt en heb je er dus niets aan.

5 iPhone-functies die Google gewoon moet 'jatten' voor Android
NameDrop is een nieuwe functie. (Afbeelding: Apple)

De beste manier om een back-up te maken, is via je pc of Mac. Zoek je apparaat op met behulp van Finder op een Mac of met iTunes of de Apple-app op Windows. Daar vind je een back-upknop en kun je eenvoudig een back-up maken.

Als je de oude versie van iOS wilt herstellen met behulp van de back-up, sluit je de iPhone opnieuw aan op je Mac of Windows-pc en zet je hem in herstelmodus.

iOS 17 maakt officieel einde aan wachtwoorden op je iPhone

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen