PlayStation 5 goed voor half jaar gratis toegang tot Apple TV+ (maar…)

Films & Series Mark Hofman 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Sony en Apple slaan de handen ineen. De twee partijen geven mensen met een PlayStation 5 of PlayStation 4 gratis toegang tot de streamingdienst Apple TV+. Zelfs wanneer ze al eerder gebruik hebben gemaakt van een dergelijke actie.

Je zou dus kunnen stellen dat dit hét moment is om een van de kwalitatief beste streamingdiensten van dit moment uit te proberen. De content van Apple TV+ ontvangt ongelooflijk goede beoordelingen en heeft inmiddels zelfs 54 Emmy-nominaties in de wacht gesleept. Echt goede content bekijken was nog nooit zo toegankelijk.

Apple TV+ maanden gratis dankzij PlayStation 5

Op de website van PlayStation is te zien dat zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4 goed zijn voor gratis toegang tot Apple TV+. Als je de eerste console hebt, krijg je zes maanden gratis toegang, als je de tweede console hebt, krijg je drie maanden gratis toegang. De reden lijkt ons duidelijk: Sony wil mensen stimuleren om hun meest recente console aan te schaffen.

Wie gebruik wil maken van de actie heeft tot 31 juli 2023 de tijd om zijn gratis toegang te claimen. Hiervoor heb je niet alleen een PSN-account nodig, maar ook een Apple ID. Dat is het account dat standaard gekoppeld is aan je iPhone. Mocht je dit nog niet hebben, dan kun je dit account hier aanmaken.

Hoewel de actie niet bijzonder uniek is, is er wel een voorwaarde die ons bevalt. Sony en Apple laten namelijk weten dat je gebruik kunt maken van de gratis proefperiode, zelfs als je dit al eerder hebt gedaan.

Mocht je Apple TV+ dus eerder hebben gebruikt op je PlayStation 5 door middel van een proefabonnement, dan val je dit keer dus niet buiten de boot. Dat is alleen het geval wanneer je abonnee bent via Apple One of als je al een standaard abonnement hebt.

Na Ted Lasso en Silo geeft Apple TV+ Netflix weer een klap
Hijack (Afbeelding: Apple TV+)

54 Emmy-nominaties voor de streamingdienst

Nee, Apple TV+ is niet zo groot als Netflix of Disney+. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de streamingdienst alleen maar met zelfgeproduceerde content werkt. Grote (bekende) titels ontbreken dus in het aanbod, maar dat wil niet zeggen dat het aanbod tegenvalt.

De series en films van Apple TV+ krijgen doorgaans al indrukwekkende beoordelingen, maar nu zijn er ook maar liefst 54 Emmy-nominaties binnengesleept. Titels als Ted Lasso, Shrinking, For All Mankind en Prehistoric Planet zijn de gelukkigen.

Mocht je trouwens geen PlayStation 5 of PlayStation 4 in huis hebben, dan is er ook geen nood aan de man. Apple TV+ is sympathiek en zet bepaalde content soms gratis online. In het onderstaande verhaal vertellen we je alles:

Apple TV+ geeft Netflix wederom het nakijken met gratis content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen