Dennis Mons
Dennis Mons Tech 26 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Android en iOS: Skyscanner en 4 andere apps voor vlucht-tracking

Vliegen is vaak reden tot paniek. Ten eerste moet je de lucht in met een vliegende sigaar met vleugels en ten tweede is het halen van je vlucht cruciaal. Deze vijf heerlijke apps zoals Skyscanner en FlightAware op Android en iOS zorgen ervoor dat je hartslag wellicht omlaag en je vliegtuig omhoog gaat. WANT-redacteur Dennis Mons is hier verdraaid blij mee.

Het wellicht missen van een vlucht zorgt voor bijzonder veel stress. Sterker nog; ik heb er letterlijk nachtmerries over. Zombies? Geen probleem. Vlucht missen? Badend in zweet. Maar deze apps hielpen mij.

Met Skyscanner en andere apps op Android en iOS geen stress

Soms heb je simpelweg geen keuze. Vlucht A heeft vertraging dus mis je vlucht B. Dat is ronduit irritant, maar als je weet dat het toch gebeurt, is de kans op stress minder. Het is wat het is, toch? We moeten nog immers nog even wachten op supersonisch dus zo’n vaart zal het niet lopen.

Daarnaast worden vluchten om de haverklap van gate naar gate gestuurd. En op een flink vliegveld als Schiphol (mijn favoriet overigens) kan dat wel eens een behoorlijke wandeling betekenen. Dankzij deze apps start je daar op tijd mee.

#1 Flightradar24

Dit is zonder enige twijfel een app die je als eerste moet installeren op je iPhone of Android. De service is enorm consistent, betrouwbaar en geeft je veel mogelijkheden om jouw vlucht, maar ook die van anderen uitstekend in de gaten te houden.

Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen vlucht, maar als je klikt op vluchten van een ander vliegtuig zie je meteen waar het is opgestegen en waar het gaat landen. Zelfs de snelheid is op de app te zien. De app op iPhone en Android is gratis maar de Pro-versie kost 1,49 dollar per maand. Het is het zeker waard als je vaak vliegt.

vliegen, flightradar, app, android, iOS
(Afbeelding: Flightradar)

#2 Flight Tracker

Deze Android- en iOS-app is wat eenvoudiger dan Flightradar, wat wellicht wat overweldigend is voor veel mensen. Het herbergt echter nog steeds uitstekende features die het vliegen vergemakkelijken.

De app is onderverdeeld in vijf tabs: Zoek, Mijn Vluchten, Vliegvelden en Vliegmaatschappijen. Je weet dus meteen welke informatie je krijgt als je de app gebruikt. Vooral de Mijn Vluchten is fantastisch. Het geeft alle informatie weer die je moet weten, waaronder aankomst, overstap en gates. Ook deze app is gratis op beide platformen, maar heeft wel wat advertenties. Ze zijn echter niet heel irritant.

#3 FlightAware de meest nauwkeurige app op Android en iOS

FlightAware is zonder enige twijfel een van de meest accurate apps die je op dit moment op Android en iOS kunt downloaden. De app is echter niet bepaald voor jan met de pet. Het zijn vooral vliegtuigaficionados die hiervan genieten.

De app toont niet alleen een vlucht waar je op zit, of naartoe moet, maar geeft net als de andere apps veel informatie over vluchttijden van andere vliegtuigen. Daarnaast krijg je direct een overzicht van eventuele vertragingen van over de hele wereld. De gratis versie van de app voor Android vind je hier, en die van de iPhone hier. De Pro-versie kost je 0,99 dollar per maand.

vliegen, flightaware, app, android, iOS
Veel details. (Afbeelding: FlightAware)

#4 Planes Live voor Android en iOs

Mocht je niet te veel poespas willen maar wel op de hoogte (lol) blijven van alle vluchten dan is Planes Live een oplossing. De gratis versie is te vinden in de Play Store en App Store. En het heeft een paar trucjes.

Het intrigerende van Planes Live is namelijk dat het aangeeft hoe lang het gaat duren om door de beveiliging te komen. Nogal handige informatie als je bijvoorbeeld naar de VS vliegt. Het enige nadeel is irritante reclames en dus moet je wellicht overwegen om de Pro-versie aan te schaffen voor 1,99 dollar per maand.

vliege, vliegtuig, app, ios, android skyscanner
Alle rust tot je vlucht. (Afbeelding: Unsplash/Ashim D’Silva)

#5 Skyscanner

Een app die wij vaak gebruiken is Skyscanner. Het geeft niet zozeer vluchtinformatie, maar wel de prijzen van vluchten die je eventueel wilt gebruiken. Zet simpelweg een datum, een vertrekpunt en bestemming op je iPhone of Android met een eventueel budget en de app geeft je notificaties voor een potentiële vlucht.

Dan hoef je dankzij Skyscanner dus niet meer avonden lang vage reisorganisaties af te struinen voor de beste deals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!