Android krijgt functie waar iPhone-gebruikers allang van kunnen genieten

Apps Wesley Akkerman 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een Android-smartphone en een iPhone lijken steeds meer op elkaar. Niet alleen qua design, maar ook op het gebied van software en opties. Het kan ook haast niet anders dat smartphones over het algemeen dichter naar elkaar toe groeien. Want je kunt slechts zoveel functies proppen binnen de mogelijkheden van het apparaat.

Sommige functies zijn groter en belangrijker dan andere opties. En dan heb je nog de mogelijkheden die tof zijn als ze er zijn, maar je niet mist als die er niet zijn. In dit geval hebben we het over het aanpassen van de helderheid van de led-flitser op de achterkant van een Android-smartphone. Ook wel de zaklamp genoemd.

Android versus iPhone

De led-flitser wordt door het camerasysteem gebruikt voor het verlichten van foto’s. Maar je kunt dat onderdeel dus ook als een zaklamp gebruiken. Daardoor zie je in een donkere omgeving beter waar je loopt. En anders kun je er misschien iets mee terugvinden dat onder of tussen de kussen van de bank ligt, bijvoorbeeld.

Samsung Galaxy S21 Ultra S22
S21 Ultra met de S Pen (Afbeelding: Samsung)

En daar houden de opties wel bij op. Ondertussen kunnen iPhone-gebruikers de helderheid van de flitser achterop aanpassen. Soms heb je namelijk niet de volledige sterkte nodig. En dan is het fijn dat je de helderheid kan dimmen, zodat je de mensen om je heen niet ineens verblindt. Zo’n lampje kan best heftig zijn in het donker.

Helderheid aanpassen

Mocht je als Android-gebruiker nou denken: “hey, dat is een toffe functie”, dan hebben we goed nieuws. Volgens de nieuwste geruchten is het namelijk zo dat de volgende versie van het systeem diezelfde optie aanbiedt. Je hebt dan wel de juiste camerahardware nodig, dus mogelijk vis je alsnog achter het net.

Dat blijkt uit api’s die gevonden zijn in een recente update voor het systeem, genaamd getTorchStrengthLevel en turnOnTorchWithStrengthLevel. Api’s zijn tools voor ontwikkelaars. En in dit geval laten de namen weinig ruimte voor verbeelding over. Google heeft er echter zelf nog niets over naar buiten gebracht, dus we houden nog een slag om de arm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Esper

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen