Android of iPhone gloeiend heet? Zo kan je het voorkomen

Tech Sabine Schults 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Smartphones kunnen van tijd tot tijd erg heet worden, vooral bij intensief gebruik. Dat is niet meestal niet erg, maar kan wel wat oncomfortabel aanvoelen. Bovendien kan het wijzen op een onderliggend probleem. Dit kan je doen aan een Android-telefoon of iPhone die te heet is.

Android-smartphones en iPhones kunnen vooral heet worden bij het uitvoeren van veeleisende taken. Het spelen van games en het openen van veel apps en tabbladen voeren de temperatuur al snel wat graadjes omhoog.

Te hete Android-smartphone of iPhone?

Een hete smartphone (Android of iPhone) ligt niet alleen minder comfortabel in de hand, maar kan er ook voor zorgen dat het batterijniveau sneller afneemt en dat componenten sneller degraderen. Kortom: het komt de prestaties van je toestel niet ten goede.

Er zijn verschillende redenen waarom je Android- of iOS-toestel snel heet wordt. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van superheldere HDR-schermen en krachtige processoren om de beste gebruikservaring te bieden. Daar is stroom voor nodig, en dat zorgt nu eenmaal voor warmteontwikkeling. Bij veeleisendere taken meer dan normaal.

Android-toestel gaming
Gamen kan je smartphone gloeiend heet maken. (Afbeelding: TechRadar)

Mogelijk ligt er ook een ander probleem aan ten grondslag, zoals een bug of defect. Een beschadigde Android-smartphone of iPhone kan in sommige gevallen sneller oververhit raken. Ook problemen in de software kunnen hier voor zorgen.

Doe deze dingen vooral niet

Het is in elk geval belangrijk om je Android-telefoon of iPhone nooit te bedekken. Leg het toestel dus niet onder je kussen tijdens het slapen of onder een deken. Het is ook niet slim om ‘m op een hete dag in de auto of in de volle zon te laten liggen.

Een andere veel voorkomende valkuil is om je Android-toestel of iPhone te gebruiken tijdens het opladen of het gebruiken van een ongeschikte oplader. Dit vergroot namelijk de kans dat je telefoon te heet is om prettig vast te houden.

Deze functies van de iPhone 15 willen we ook op Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen