Magistrale Samsung-app tovert je geliefde iPhone om tot een Android

Apps Sam Dille 9 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft een hele bijzondere troef ingezet in haar strijd tegen Apple. iPhone-gebruikers kunnen dankzij een speciale app een uniek inkijkje krijgen in de interface van een Android-smartphone.

De iPhone-applicatie heeft een toepasselijke naam: ‘Try Galaxy’. Je kunt hem installeren op Safari via deze QR-code. De app maakt het voor iPhone-gebruikers mogelijk om de functies van Androids One UI 5.1 en de Samsung Galaxy S23-serie te testen.

Try Galaxy: een Android-interface op je iPhone

In feite is deze applicatie een web-app, maar je kunt hem toch op het startscherm van je iPhone neerzetten, alsof het een ‘echte’ app is uit de App Store. Try Galaxy is vorig jaar gelanceerd, maar Android heeft pas recent de features van de Samsung Galaxy S23 en One UI 5.1 toegevoegd.

iPhone-gebruikers kunnen genieten van onder andere: ‘Nightography’, Photo Remaster en aanpasbare startschermen.

Deze nieuwe functies voegen zich bij bestaande features van Try Galaxy, waaronder: Samsung Health, Samsung Kids, Smart Switch, berichten, object wissen en meer.

Een bizarre demo

Er zijn vast weinig fanatieke iPhone gebruikers die willen overstappen naar Android. En dat hoeft ook helemaal niet. De app is ontwikkeld als demo, wat betekent dat je de functies alleen kunt testen en niet kunt overnemen. Het is ongetwijfeld een bizarre ervaring als je alleen de interface van iOS gewend bent.

Try Galaxy is alleen beschikbaar voor iPhone 7-modellen of recenter. De app ondersteunt veertien verschillende talen. Wij hebben pech, want er is geen Nederlandse versie. Mocht je dus een kijkje willen nemen in de wereld van Android, dan kun je dat doen met Try Galaxy.

Gebruikers die al een Android hebben, krijgen een andere boodschap als ze QR-code scannen: ‘sorry, je zit al op een Android.’

De Try Galaxy biedt dus de functies van Samsung. Er zijn daarom genoeg functies die je niet zult zien, omdat die uniek zijn bij Apple. Wil je weten welke dit zijn? Je leest het in dit artikel!

iPhone en Android dicht bij elkaar, maar deze 5 dingen doe je alleen bij Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen