Terug van weggeweest: HTC komt met een gloednieuwe smartphone

Smartphones Mark Hofman 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Vier jaar nadat het bedrijf zijn laatste Android-smartphone introduceerde keert het terug. Vandaag maakt HTC bekend dat het later deze maand een gloednieuw model op de markt brengt.

Een hele grote verrassing is het niet voor de fans die de ontwikkelingen goed in de gaten hebben gehouden. Begin maart kondigde het bedrijf al aan dat het met een nieuw vlaggenschip zou komen. Vandaag weten we ook daadwerkelijk meer.

HTC keert terug met nieuw Android-vlaggenschip

Na de HTC U12+, een smartphone die op 23 mei 2018 verscheen, bleef het stil rondom HTC. Althans, op het gebied van smartphones dan. Het Taiwanese bedrijf deed nog een poging om te scoren op het gebied van cryptocurrencies, maar wist ook hier niet echt te slagen. Tijd om terug te grijpen naar een bekend recept: Android!

Op 28 juni 2022 introduceert HTC officieel zijn nieuwe Viverse high-end smartphone. Gezien zijn ervaring op het gebied van Virtual Reality is het helemaal geen gek idee dat het bedrijf met de smartphone iets heel bijzonders kan gaan doen. Uiteraard iets veel bijzonderder dat het met de Exodus 1 en Exodus 2 (crypto) probeerde.

De enige zorgen die we hebben is dat de telefoon, gezien HTC een paar jaar is weggeweest nadat het succes alles behalve groot meer was, niet succesvol genoeg gaat worden. In ieder geval niet genoeg om thuisland Taiwan te verlaten. De tijd zal het leren.

Waar ging het eigenlijk mis?

Tot op de dag van vandaag is het nog steeds zonde om te zien dat HTC het zo moeilijk heeft gehad. Uiteraard heeft het dit door slechte marketing wel degelijk op zichzelf afgeroepen, maar de ideeën waren revolutionair. HTC bracht ons de eerste Android-smartphone met een dual-camerasysteem en een portretmodus. Of wat dacht je eigenlijk van de eerste smartphone met een unibody van metaal en de eerste 3.5mm headphone jack? Allemaal ideeën die andere bedrijven overnamen en een groot succes bleken.

Vacature: WANT zoekt freelance redacteur

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie? Check dan zeker even deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen