Samsung maakt pijnlijke fout en verwijst naar Apple

Tech Wesley Akkerman 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Af en toe maak je als bedrijf een foutje. Maar als je dan Samsung bent, dan wordt zo’n foutje meteen breed uitgemeten in de media. Sommige fouten zijn ook wel een beetje lomp, natuurlijk, en dat zien we deze week gebeuren. De Zuid-Koreaanse fabrikant promoot namelijk een product van zijn grootste rivaal: Apple.

Wat is er aan de hand? Nou, een medewerker van de Samsung Members-app in Zuid-Korea gebruikte voor een promotieafbeelding het design van een iPhone, in plaats van een eigen smartphone. Toegegeven, de telefoon op de afbeelding is niet expliciet een iPhone, maar echt iets anders kan het ook weer niet zijn.

Samsung promoot (per ongeluk) de iPhone

Waarom doen de telefoons op de afbeelding iedereen denken aan een iPhone? Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar de notch. Die schreeuwt namelijk iPhone. Bovendien is het zo dat Samsung geen smartphones aanbiedt met soortgelijke inkepingen, waardoor de grap natuurlijk al gauw gemaakt is.

Samsung Members
Samsung die een iPhone promoot, moet niet gekker worden. (Afbeelding: Samsung)

Mensen die actief zijn op het forum, waar de afbeelding gedeeld werd, reageren massaal op het plaatje. “Het lijkt erop dat er medewerkers van Samsung zijn die andere smartphones gebruiken”, laat één member weten. “Als ik kijk naar het formaat van de notch, dan zijn dit misschien de iPhone X, iPhone XS of iPhone 11 Pro.”

De afbeelding is aangepast

Samsung was snel op de hoogte van de fout en bracht hierover een reactie naar buiten. “De persoon die hiervoor verantwoordelijk was, maakte een fout in het bronbestand. De afbeelding op de banner wordt aangepast en vervangen. We verlenen in de toekomst een betere service”, aldus de vertegenwoordiger.

Op de nieuwe afbeelding, die we hieronder voor de volledigheid overnemen, zien we dat Samsung gekozen heeft voor het design van de S22-serie. Dit is overigens niet de eerste keer dat de fabrikant een iPhone promoot. Op Twitter gebruikte de socialmediaredacteur wel eens een iPhone om tweetjes te plaatsen.

Samsung Member
En hier zien we een S22-design. (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen