Windows test veelbesproken functie waar je (niet) op zit te wachten

Tech Wesley Akkerman 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft brengt nu een nieuwe testversie uit van Windows 11, die een opmerkelijke verandering brengt naar de aloude Verkenner van het besturingssysteem. Het is een onderdeel waar in het verleden veel om te doen was. Zo veel zelfs, dat Microsoft eerder besloot de functionaliteit terug te halen, om het er niet meer over te hoeven hebben.

Maar dat betekent niet dat Microsoft snel de strijd opgeeft. Ongeveer vier jaar geleden voegde Microsoft tabs toe aan de Verkenner van Windows 10. Het idee daarachter is dat je veel sneller navigeert door de verschillende open mappen. Maar gebruikers van het systeem waren er niet echt over te spreken destijds.

Windows 11 geeft Verkenner tabs

Maar tijden veranderen. Met Windows 11 waagt Microsoft een nieuwe poging om tabs uit te rollen naar de aloude Verkenner. Zo kun je meerdere mappen open hebben staan, zonder daarvoor extra vensters te hoeven gebruiken. Niet elke tester van Windows-updates ziet de nieuwe tabbladen meteen, overigens.

Sowieso is de update alleen nog beschikbaar in de Dev channel. Dat is het kanaal waar Microsoft geregeld updates voor uitbrengt, die nog wel eens voor problemen kunnen zorgen. Met dit onderdeel is Microsoft wat voorzichtiger en wil het bedrijf eerst feedback verzamelen, voordat het de functie breder uitrolt.

Wat brengt de update nog meer?

Het kan dus zijn dat je iets langer moet wachten, ook als tester binnen het Dev-kanaal. Ben je eenmaal aan de beurt, dan krijg je ook toegang tot een nieuw paneel aan de linkerkant. Daarin krijgen de Home-knop en de OneDrive-integratie voorrang. Daaronder staan de mappen die je zelf vastgemaakt hebt, evenals verschillende schijven.

Tot slot is het zo dat Microsoft voornemens is meer dynamische content uit te brengen voor de widgets van Windows 11. Daardoor krijgen bijvoorbeeld de widgets van het weer en het nieuws live contentupdates, die je dus niet handmatig hoeft te verversen. Ook krijg je een notificatie wanneer er brekend nieuws is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen