Deze Android-smartphone gaat een week mee op een volle lading

Smartphones Mark Hofman 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van accuduur hebben bijna alle smartphones nog wel wat te winnen. Op Android-gebied zijn er wel degelijk toestellen die een batterij van 6000mAh of 7000mAh met zich meedragen. Maar zo bizar als dit zagen het nog niet eerder.

Er is een Chinees smartphonemerk dat de concurrentie, met zijn gloednieuwe toestel, op dit gebied compleet wegblaast. Tijd om kennis te maken met de Oukitel WP19!

Android-smartphone met bizarre batterij

Heel veel mensen kennen Oukitel niet, maar het heeft wel iets te bieden waar menig Android-gebruiker jaloers op zou zijn. Het bedrijf brengt namelijk een toestel op de markt met de grootste (commercieel beschikbare) smartphone-batterij ooit. Waar bepaalde bakbeesten een 7000mAh batterij met zich meedragen, doet dit bedrijf er een schepje boven op. Een drie keer zo’n groot schepje.

De nieuwe smartphone van het bedrijf, de Oukitel WP19, is namelijk voorzien van een 21.000mAh batterij. In theorie zou dit ervoor moet zorgen dat je een week met je Android-smartphone kunt doen, voordat hij weer opgeladen moet worden. Omdat iedereen een smartphone anders gebruikt komt het bedrijf met een paar cijfers om de situatie duidelijker te maken. De Oukitel WP19 is op een volle lading in staat tot:

  • 2252 uur aan standby-tijd
  • 122 uur aan telefoongesprekken
  • 123 uur aan het afspelen van muziek
  • 36 uur aan het kijken van video’s

De Android-smartphone krijgt een 27W-oplader meegeleverd, waardoor hij na vier uur weer 100% is opgeladen.

Wat kan je met de Oukitel WP19?

Hartstikke leuk dat deze Android-smartphone ruim een week meegaat op een volle lading. Je moet er echter ook wel iets mee kunnen. Wat dat betreft valt het niet heel erg tegen. De Oukitel WP19 heeft onder andere het volgende te bieden:

  • Mediatek Helio G95 4G SoC
  • 8GB aan werkgeheugen
  • 256GB aan opslagcapaciteit
  • 6.78-inch FHD+-beeldscherm met 90Hz verversingssnelheid
  • Triple-camerasysteem (64mp, 20mp night vision, 2mp macrolens)
  • IP68-rating

Het is natuurlijk tof om te zien dat een dergelijke ontwikkeling er is, maar heel erg aan te raden is het niet. Naast het feit dat de smartphone ontzettend dik en zwaar zal zijn, kun je desbetreffende bedrijven op het gebied van ondersteuning en software niet altijd 100% vertrouwen. Hou er dus rekening mee, mocht je hem ergens aan willen schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen