Dit trucje voor Android bespaart je enorm veel ruimte

Apps Sabine Schults 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je huidige Android-smartphone heeft waarschijnlijk veel meer opslag dan al je vorige telefoons. Toch kan je toestel naar verloop van tijd vol raken met apps, foto’s, video’s en andere bestanden. Met dit handige trucje maak je snel weer ruimte vrij op je smartphone.

Eerder dit jaar kwam er een automatische archiveerfunctie uit voor Android-smartphones. Gebruikers kunnen hierdoor via de Play Store ruimte vrij maken door de gegevens van inactieve apps te archiveren. Dit was echter alleen een optie als de opslag van je toestel al bijna zo goed als vol zat.

@wantnl

Breaking Bad is de beste serie…toch? 😅 #breakingbad #sherlock #tedlasso

♬ origineel geluid – WANT

Verbeterde automatische archiveerfunctie voor Android

Nu verbetert Google die automatische archiveerfunctie voor Android-smartphones, want vanaf heden maakt het niet meer uit hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is. De feature is op ieder moment in te stellen, zodat gebruikers een vol toestel vanaf het moment van aankoop zo veel mogelijk kunnen uitstellen.

Hoewel je de functie op elk moment kun inschakelen, wil dat niet zeggen dat je Android-smartphone constant ongebruikte apps archiveert. Dit gebeurt pas op het moment dat je opslag vol dreigt te raken. Je hoeft dus niet te vrezen dat de door jou gebruikte apps al binnen de kortste keren van je toestel verdwijnen.

Android app
De ruimte op je toestel is kostbaar. (Afbeelding: Unsplash)

Zo stel je het in

Om de automatische archiveringen in te schakelen, open je de Play Store op je Android-toestel. Vervolgens tik je op je profielfoto en ga je onderaan naar de Instellingen. Zorg ervoor dat Apps automatisch archiveren staat ingeschakeld. Deze optie vind je onder de sectie Algemeen, al kan het per toestelmerk iets verschillen. Uitschakelen gaat op dezelfde wijze.

Zodra de automatische archiveerfunctie actief is, vind je gearchiveerde apps terug in de appbibliotheek van de Play Store. Je ziet ze op je Android-telefoon als je via je profielfoto naar Apps en apparaat beheren gaat. Tik vervolgens op Beheren en de gearchiveerde apps verschijnen onder het kopje Gearchiveerd. Het is vaak een kwestie van naar links vegen.

Expert was verslaafd aan zijn Android, dus kwam hij met deze geniale app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen