Haal meer uit je Android TV met behulp van deze handige tips ‘n tricks

Televisies Sam Dille 21 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Met Android TV heb je duizenden apps en games binnen handbereik. Het besturingssysteem is op zichzelf al heerlijk, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kijkervaring nog beter te maken.

Google’s Android TV wordt langzaamaan populairder in de smart-tv-markt. Veel merken ondersteunen het, zoals Samsung en LG. Daarbij zijn er ook veel goede Android TV-boxen beschikbaar van Nvidia en Xiaomi.

Til Android TV naar een hoger niveau met 5 tips

De standaardinstellingen van Android TV’s werken prima, maar we raden aan om er even mee te spelen. Op die manier kun je jouw smart-tv instellen naar eigen wens. Wij geven je een paar tips die je hierbij kunnen helpen.

#1 Pin je favoriete apps vast

Je Android TV zit vol met apps en streamingdiensten. Sommige zijn een stuk beter dan andere. Fijn dus als je jouw favoriet makkelijk kunt vinden. Dat kun je heel eenvoudig doen door ze aan het hoofdmenu vast te pinnen.

Om je favoriete app vast te zetten, ga je eerst naar het hoofdmenu van de slimme televisie. Veeg naar rechts en selecteer het + pictogram. Kies een app die je wilt vastmaken en bevestig.

#2 Voeg een tweede account toe

Als je inlogt op je Android TV met je eigen Google-account, kan het soms irritant zijn. Je hele gezin heeft dan toegang tot jouw apps en dat heeft invloed op aanbevelingen van streamingdiensten. Het is daarom slim om meerdere accounts toe te voegen, zodat iedereen zijn eigen apps kan gebruiken.

Android TV kijken
Wat een plezier! (Afbeelding: BenQ)

Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek. Kies voor Account toevoegen en gebruik het toetsenbord om de instructies op het scherm te doorlopen en het aanmeldingsproces te voltooien.

#3 Gebruik je smartphone als afstandsbediening

Het is heel vervelend als je tijdens een filmavond je afstandsbediening kwijt raakt. Vooral als je geen idee hebt waar je hem moet vinden. Android TV geeft je de optie om in dit soort situaties toch te kunnen doorkijken. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je smartphone te gebruiken.

Download eerst de Google Home app op je smartphone. Open vervolgens de app, ga naar Apparaten en selecteer Apparaat toevoegen. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien. Druk tot slot op Afstandsbediening openen in de Google Home app.

#4 Slaaptimer inschakelen op Android TV

Bij drukke ouders komt het vast wel eens voor dat de kids in slaap vallen tijdens het kijken van een film of serie. Heb je hier vaak mee te maken, dan is het misschien handig om een slaaptimer in te stellen. Je Android TV gaat dan vanzelf op stand-by als hij een bepaalde tijd niet is gebruikt.

Na Ted Lasso en Silo geeft Apple TV+ Netflix weer een klap
Hijack (Afbeelding: Apple TV+)

Open eerst de instellingen van de televisie. Selecteer daarna Timer en zet de slaaptimer aan. In het volgende menu kun je zelf een tijd instellen tussen de 10 en 120 minuten.

#5 Foto’s casten

Je Android TV heeft een ingebouwde Chromecast. Dat betekent dat je makkelijk je vakantiefoto’s op het grote scherm kunt zetten. Zorg er alleen voor dat je telefoon en TV op hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn en onderstaande stappen.

Open Google Foto’s en tik bovenaan op het castpictogram. Nu krijg je een scherm te zien met apparaten die je kunt verbinden. Kies voor je Android TV en geniet van je foto’s op het grote scherm.

Netflix voorziet abonnees van gratis game voor Android en iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen