Apenexpert haalt uit naar Godzilla x Kong: ‘Totaal niet realistisch’

Films & Series Lucas van de Wetering 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het blijkt dat Godzilla x Kong geen realistische film is. Tenminste als we een geniale apenexpert moeten geloven.

Het monsterverse is ondertussen aan het uitgroeien tot de monsterversie van het MCU. Er worden steeds meer films onderdeel van dit universum. Dit zijn onder andere films zoals Godzilla, Kong: Skull Island en Godzilla x Kong.

De crossover-film Godzilla x Kong is het meest recente onderdeel van de monsterverse. In deze film nemen de twee gigantische fictieve wezens het tegen elkaar op in een ultiem gevecht. Maar het blijkt nu dat de crossover helemaal niet realistisch is, dit laat een apenexpert weten. De film is geen documentaire?

Godzilla x Kong is niet realistisch

In een recente video van Business Insider is er een apenexpert uitgenodigd om verschillende films met apen te beoordelen op hoe realistisch deze zijn. Films zoals Rise of the Planet of the Apes, Tarzan en Nope worden hier onder een vergrootglas gegooid. Maar naast deze films wordt ook Godzilla x Kong bestudeerd.

Het zal je misschien verbazen. Maar apenexpert Mireya Mayor vindt de film over een gigantische hagedis die een atomische adem heeft en een immens grote gorilla die gebouwen beklimt blijkbaar niet realistisch. Ze geeft de monster-crossover een 1/10 op gebied van realisme. Hoe komt ze toch tot deze beoordeling?

Godzilla vs. Kong
Godzilla vs. Kong. (Afbeelding: Warner Bros.)

De apenexpert haar schokkende beoordeling

De apenexpert heeft wel een ondersteuning voor haar 1/10 realisme beoordeling van Godzilla x Kong. Zo zegt ze dat het enige realistische moment uit de film is wanneer de volwassen aap de jonge helpt. Dit ziet ze ook in het echt gebeuren.

Verder vindt Mayor ook dat een gorilla makkelijk het gevecht zou winnen van een reptiel. Ze geeft toe dat ze nog nooit een hagedis heeft gezien met de grootte van Godzilla, maar ze blijft wel bij haar uitspraak. Gorilla’s zijn veel sterker en slimmer.

De film hoort niet realistisch te zijn

Mireya Mayor haar uitspraak over de realisme van Godzilla x Kong is lichtelijk overbodig. Er zijn niet veel mensen, als er uberhaupt iemand is, die dacht dat King Kong een realistische afspiegeling was van een gorilla.

Maar de films in het monsterverse worden ook niet gemaakt om te werken als documentaires. Het zijn actiefilms over gigantische fictieve monsters die met elkaar vechten. De film is gemaakt om een spektakel te zijn, geen biologieles.

Godzilla x Kong is tenminste niet de minst realistische apenfilm volgens onze geniale apenexpert. Ze geeft Nope een 0/10 op gebied van realisme, de aap is hier te agressief om realistisch te zijn. We hebben nu in ieder geval van een professional mogen horen dat de film niet realistisch is. Ik kan eindelijk met een gerust hart gaan slapen.

De Godzilla-vloek bij de Oscars is eindelijk verbroken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen