De app die iedere Netflix, Disney of Amazon Prime Video-gebruiker wil hebben

Apps Sam Dille 8 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Op streamingdiensten kom je tegenwoordig zoveel content tegen dat het moeilijk kan zijn om alles bij te houden. Gelukkig zijn er verschillende platformen die je daar een handje bij helpen. Zo hoef je zelf niet eindeloos door de catalogi van Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video te scrollen.

Het vinden van een leuke film of serie is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij bijna elke optie die je vindt is er wel iemand die het niet zo leuk vindt. Daarom is het heel handig dat je die zorg uit handen kunt nemen.

Er zijn verschillende apps die je hierbij kunnen helpen. Maar wij zijn vooral fan van één specifieke dienst. Maak kennis met Justwatch.

Justwatch: Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video op een plek

JustWatch is een enorm handige website en app waarmee je nieuwe series en films kunt vinden om naar te kijken. Of je nu streamt op Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video. Je kunt ook bijhouden welke titels je al hebt gezien. Het is eigenlijk een soort van tv-gids speciaal voor streaming.

Als gebruiker kun je JustWatch in veel verschillende landen gebruiken. De dienst biedt niet alleen alle titels de grote namen, zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video, maar ook die van regionale streamingdiensten. Denk aan Videoland en NPO Start. Je kunt de service met en zonder eigen account gebruiken.

Amazon Prime Video blaast Netflix weg met deze fantastische serie
Jack Reacher op Amazon Prime Video (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Nieuwe update

De app heeft recent een aanpassing gedaan aan haar Watchlist-functie. Nu kun je jouw kijklijst in drie verschillende categorieën opdelen. Op die manier kun je jouw films en series beter organiseren. We zetten de categorieën hieronder voor je op een rij:

  • Mijn lijsten: hier kun je verschillende lijsten maken met shows en films die je wilt kijken. Je kunt bijvoorbeeld een lijst maken voor gezinsfilms en een andere voor films met vrienden. Ook kun je ervoor kiezen om aparte lijsten te maken voor Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.
  • Openbare lijsten: In dit gedeelte kun je lijsten met tv-programma’s en films van JustWatch-experts vinden. Je kan lijsten vinden in allerlei verschillende categorieën. Van genre tot specifieke acteurs, regisseurs of franchises.
  • Series volgen: Deze sectie is ideaal voor iedereen die specifieke shows in de gaten wil houden en bingen. Je kunt programma’s aan je wachtrij toevoegen en ze vervolgens labelen als: ‘bezig met kijken’, ‘nog niet begonnen’ of ‘afgekeken’.

Kortom, Justwatch is een geweldige app voor als je nog goede suggesties nodig hebt tijdens het streamen van bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Je kunt de app via deze link installeren.

Barbie, Oppenheimer en Super Mario: hier stream je de topfilms van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen