Barbie, Oppenheimer en Super Mario: hier stream je de topfilms van 2023

Films & Series Jeroen Kraak 5 dec 2023
Leestijd: 5 minuten

2023 was een prachtig filmjaar. We hebben flink wat grote blockbusters gezien, maar ook prachtige kleine verhalen. Barbie verschijnt vanaf 15 december op HBO Max, maar hoe zit het met andere grote titels van dit jaar? Komen Super Mario en Oppenheimer en andere topfilms naar Netflix of Disney+?

Voor mij kan niets tippen aan de echte bioscoopervaring. Toch heb je waarschijnlijk, net als ik, niet de tijd om elke keer naar de bioscoop te gaan, of wil je een film graag nog een keer zien. Streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ zijn dan de ideale oplossing. Maar waar draaien films zoals Barbie, Oppenheimer, en Super Mario nou?

Vroeger moest je een dvd of videoband kopen als je een film vlak na de bioscoopperiode wilde zien. Tegenwoordig verschijnen grote titels al vrij snel op diensten zoals Netflix en Disney+. Maar waar vind je Super Mario, Barbie, en Oppenheimer nou precies? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Barbie, Oppenheimer, Super Mario en de andere populairste topfilms van 2023

Voor dit lijstje heb ik gekeken naar wat de populairste topfilms van 2023 zijn. Dat hoeven dus niet per se de beste te zijn; hier geldt een criterium: de hoeveelheid geld die een titel heeft opgeleverd, wat standaard de films zijn waarvoor de meeste bioscoopkaartjes zijn verkocht.

Barbie – HBO Max

De film van het jaar was natuurlijk Barbie. De film wist in de zomer zelfs een flinke horde mannen naar de bioscoop te krijgen. In totaal wist de film 1.441.800.873 dollar in het laatje te brengen.

Doordat de film door Warner Bros is gemaakt, komt deze automatisch naar HBO Max. Dit is op 15 december om precies te zijn.

The Super Mario Bros. Movie – SkyShowtime

De nummer twee uit de lijst is sinds kort ook te zien op een streamingdienst. Nee, dit is geen Oppenheimer, maar de Super Mario Bros. Movie. Deze bracht 1.361.976. dollar op.

Je ziet hem sinds deze maand op Sky Showtime.

Oppenheimer – SkyShowtime

Oppenheimer was deze zomer in een flinke strijd gewikkeld met Barbie. Uiteindelijk gingen er toch meer mensen naar de film over de iconische pop. Door die strijd wist de film ook net niet het miljard aan te tikken.

In totaal was Oppenheimer goed voor 950.685.970 dollar. Ook niet mis natuurlijk. Helaas is er nog geen releasedatum voor streaming aangekondigd, al weten we wel al waar deze film zal verschijnen. Aangezien de film gemaakt is door Universal, komt ook deze titel naar SkyShowtime.

Guardians of the Galaxy Vol 3. – Disney+

En Disney dan, vraag je jezelf misschien af? Die wist helaas niet de top 3 te bereiken. Guardians of the Galaxy Vol 3. wist slechts de vierde plaats te veroveren.

Hoewel Marvel dit jaar (terecht) veel kritiek heeft gekregen, is Guardians of the Galaxy Vol 3. toch een van mijn favorieten. Of dat die het ook van jou wordt, kun je checken op Disney+.

Fast X – SkyShowtime

Van de ene bekende franchise naar de ander. Dit jaar kwam er een nieuwe deel uit van The Fast & Furious-serie. Fast X is het jongste broertje.

De film wist 704.709.660 dollar op te brengen. Het zal je wellicht verrassen, maar ook deze film is alleen te vinden op SkyShowtime. Weer geen Netflix dus.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Netflix

Maar nu wel, want Spider-Man: Across the Spider-Verse is wél op de streamingdienst te vinden. Het is wel de eerste animatiefilm in deze lijst.

Spider-Man: Across the Spider-Verse is ontzettend goed ontvangen en weet hoge beoordelingen te scoren op IMDb en Rotten Tomatoes. In totaal heeft de film die je op Netflix ziet 690.516.673 dollar opgebracht.

The Little Mermaid – Disney+

The Little Mermaid was juist een animatiefilm, maar nu heeft Disney er een live-action film van gemaakt. Doordat het een titel van The House of Mouse is, mag het niet verrassend zijn dat je de film terugvindt op Disney+.

Hoewel de film best wat kritiek kreeg, scoort The Little Mermaid toch een keurige 7,2 op IMDb. Ook wist het veel mensen naar de bioscoop te trekken. De titel was goed voor 569.626.289 dollar.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One – SkyShowtime

Wie Tom Cruise zegt, zegt… Top Gun. Oké vooruit, ook Mission Impossible natuurlijk. Inmiddels zijn er al flink wat delen uit en dit jaar is Dead Reckoning Part One erbij gekomen.

Deze titel heeft het net moeten afleggen tegen Disney’s The Little Mermaid. In totaal bracht de titel 567.535.383 dollar op. Helaas staat de film nog niet op een streamingdienst. Doordat dit een film van Paramount is, komt die waarschijnlijk op SkyShowtime in plaats van Netflix.

Elemental – Disney+

Tijd voor de tweede animatiefilm in deze lijst. En ja, dit is wel een typische Disney-titel. Het gaat om Elemental, waar de elementen centraal staan. In totaal bracht de film 495.947.021 dollar op.

Natuurlijk weet je eigenlijk al waar een Disney-film terechtkomt. Je streamt hem uiteraard op Disney+.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – Disney+

Nee, geen andere grote titels dit jaar als John Wick: Chapter 4 (Amazon Prime Video), Creed III (Amazon Prime Video) of een willekeurige Netflix-titel. Nee, ondanks veel kritiek wist Ant-Man and the Wasp: Quantumania toch veel mensen de cinema in te krijgen.

In totaal bracht de film 476.071.180 dollar op. Net zoals bijna alle andere Marvel-titels is ook deze titel terug te vinden op Disney+.

Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2023 volgens Rotten Tomatoes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen