App Store: $100.000 omzet per minuut op nieuwjaarsdag

Apple rmens 6 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple kan terugkijken op zeer succesvolle feestdagen. Van 21 december tot met met 3 januari werd meer dan 1,1 miljard dollar in de App Store uitgegeven. Op nieuwjaarsdag 2016 werden alle records verbroken met een omzet van 144 miljoen dollar op één dag.

In een juichend persbericht maakt het bedrijf bekend dat consumenten in 2015 zo’n 20 miljard dollar aan apps en in app-aankopen uitgaven. Daarvan werd 70 procent, 14 miljard dollar aan ontwikkelaars betaald.

Bestedingen in de App Store zijn het afgelopen jaar met 6 miljard dollar gegroeid. In 2014 betaalde Apple nog 10 miljard dollar aan ontwikkelaars uit over een totale omzet van 14 miljard dollar. Het bedrijf meldt verder dat er sinds 2008 40 miljard dollar aan ontwikkelaars is betaald. Dat komt neer op een totale omzet van 57 miljard dollar.

App Store in 2015

Naast een grote stijging gebeurde er in 2015 nog veel meer in de App Store. Apple’s softwarewinkel kwam naar twee nieuwe producten, namelijk de Apple Watch en Apple TV. Ook kreeg de App Store een nieuwe chef: Phil Schiller. Apple’s marketingman legt een deel van zijn oude taken neer en gaat zich richten op de softwarewinkels binnen het Apple-ecosysteem.

Storingen en kritiek

2015 zal ook de boeken in gaan als het jaar waarin de App Store het vaakst met problemen kampte (1, 2, 3, 4, 5, 6). Ook kwam er veel kritiek van ontwikkelaars op met name de Mac App Store. Verschillende ontwikkelaars haalden hun apps uit de store omdat sandboxing te beperkt was, de store geen upgrade prijzen kent en het goedkeuren van updates vaak lang duurde. In 2016 is er voor Schiller genoeg werk aan de winkel.

Om positief te eindigen: volgens Apple was de App Store goed voor 1,9 miljoen banen in de VS en 1,2 miljoen banen in Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen