Apple’s nieuwe AirPods Max: de saaiste update ooit?

Audio Mark Hofman 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Op 15 december 2020 maakte de wereld kennis met de AirPods Max. Apple’s koptelefoon was in de praktijk een meesterwerkje, maar werd genekt door zijn hoge prijskaartje. In 2024 komt er eindelijk een update, maar die is allesbehalve spannend.

Hoewel de officiële aankondiging nog moet plaatsvinden, lijken de meest recente geruchten van betrouwbare bronnen weinig hoop te bieden. De AirPods Max kunnen zomaar eens een van Apple’s saaiste updates in jaren worden.

Apple komt na vier jaar met de nieuwe AirPods Max

Vier jaar. Dat is hoelang Apple-gebruikers hebben moeten wachten op een nieuwe AirPods Max. Eind volgend jaar kunnen ze eindelijk op de markt verschijnen, maar recente geruchten van Bloomberg’s Mark Gurman wijzen op een teleurstelling.

In de meest recente editie van de Power On-nieuwsbrief meldt de journalist dat Apple van plan is om de AirPods Max volgend jaar opnieuw op de markt te brengen.

AirPods Max geeft gebruikers na 2,5 jaar nog steeds een probleem
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Dat doet Apple helaas niet met verwachte verbeteringen zoals de H2-chip of een ultrawideband-processor. Het enige verschil tussen het model uit 2024 en het model uit 2020 is de USB-C-aansluiting aan de onderkant en een aantal nieuwe kleurenopties.

Ja, het duurt echt nog even voordat de tweede-generatie koptelefoon op de markt verschijnt. Ja, er kan nog heel veel veranderen in de tussentijd. Maar man, wat had ik op iets positievers nieuws gehoopt van Gurman.

Genoeg te verbeteren

Laten we eerlijk zijn: we hebben het hier over een koptelefoon. Het is niet het einde van de wereld, het kan allemaal erger. Maar de Apple AirPods Max hebben veel potentie.

Hoewel ze me de laatste paar jaar echt uitstekend hebben vermaakt, moet ook ik eerlijk bekennen dat het prijskaartje van 579 euro je meer zou moeten geven dan wat je krijgt.

@wantnl

Spotify Wrapped, maar dan gewoon het hele jaar 😍 #sporify #spotifywrapped #wrapped #apps #iphone #ios #android #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Er zijn klachten over het feit dat de geluidskwaliteit in de loop der jaren steeds minder wordt. De hoofdband en oorschelpen zijn nogal zwak in elkaar gezet. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een nieuwe H2-chip en een ultrawideband-processor, zodat je de koptelefoon makkelijker kunt vinden met Zoek Mijn, is het minste wat Apple kan doen. Kleurtjes en een USB-C-aansluiting zullen het in ieder geval niet voor mij doen.

Wie Apple’s nieuwe MacBook wil zien moet vanavond lang opblijven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen