Apple verkiest Android boven iPad en dat is alles behalve gek

Apps Mark Hofman 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Vandaag in artikelen die je nooit had gedacht te schrijven: Apple verkiest Android boven de iPad. Waar iPhone-gebruikers al enige tijd los kunnen gaan met Apple Music Classical, zijn nu ook Android-gebruikers aan de beurt. En dat is eigenlijk best wel gek. Toch?

Sinds de aankondiging van Apple Music Classical, de klassieke streamingdienst, kijken iPad-gebruikers al vol verbazing naar het ontbreken van ondersteuning voor de iPad-app. Nu de Google Play Store zijn eigen versie krijgt voor Android, is het onbegrip al helemaal groot.

Apple verkiest Android boven de iPad

Apple Music Classical is een onderdeel van Apple Music. Het is de grootste collectie aan klassieke muziek die op een streamingdienst te vinden is en biedt gebruikers een unieke ervaring. Naast honderd speciaal samengestelde afspeellijsten en duizenden exclusieve albums zijn er ook diepgravende gidsen en biografieën te vinden over belangrijke werken en componisten.

Het moge duidelijk zijn: de app is niet voor iedereen. Daarmee bedoel ik overigens niet dat Apple Music Classical voor een specifieke doelgroep is die gek is op klassieke muziek, maar ook het gebrek aan ondersteuning voor andere apparaten. Zoals die iPad, bijvoorbeeld.

Gebruikers doen online al lange tijd hun beklag over het feit dat Apple geen iPad-versie van de streamingdienst heeft uitgebracht. Tot op heden waren alleen iPhone-gebruikers in de gelegenheid om de dienst te gebruiken. En daar komen nu Android-gebruikers bij.

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar er is wel een logische verklaring voor. Laat me het je uitleggen.

Apple verkiest Android boven iPad en dat is alles behalve gek
(Afbeelding: Apple / Google Play)

Primephonic heeft het voorwerk gedaan

De Apple Music Classical-app komt niet uit het niets. In 2021 nam het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook een bedrijf over genaamd Primephonic. Ik denk niet dat ik je hoef uit te leggen wat voor applicatie dit precies was, maar voor de zekerheid: het was dé plek om klassieke muziek te streamen.

Apple kondigde vervolgens aan dat het met een eigen variant van de applicatie zou komen, maar dat was iets meer werk dan het vooraf had bedacht. Waar Classical eigenlijk eind vorig jaar had moeten verschijnen, kwam de app pas in maart 2023 beschikbaar.

Consumenten met een iPhone konden er al van genieten en nu zijn ook mensen met een Android-toestel aan de beurt. De reden waarom deze applicatie eerder verschijnt dan een versie voor iPhone of Mac, heeft simpelweg te maken met het voorwerk van Primephonic.

De streamingdienst had ten tijde van de overname al een applicatie voor iPhone en Android. Het enige wat Apple dus hoefde te doen was deze versie vervangen met zijn eigen variant. Best wel logisch, dus.

Apple Music Classical is nu te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Zoek net als Van der Sar een nieuwe baan met 5 Android en iPhone-apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen