Apple zet met Beats Studio Pro eigen AirPods Max te kakken

Audio Mark Hofman 20 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De Beats Studio Pro is officieel een feit. Vanaf 349,99 dollar is de koptelefoon, helaas niet in Nederland, te koop. Bijzonder, want de AirPods Max lijkt opeens minder aantrekkelijk te zijn geworden.

Apple, de eigenaar van Beats, schiet zichzelf wel een beetje in de voet. Waar men de AirPods Max al een beetje verouderd begon te vinden, lijkt de Studio Pro alleen maar te bewijzen in hoeverre dat ook echt het geval is.

De gloednieuwe Beats Studio Pro

Het is de eerste keer sinds 2017 dat Beats, dat in handen is van Apple, een nieuwe koptelefoon aankondigt. De Beats Studio Pro is qua ontwerp bijna identiek aan de Studio 3 uit dat jaar, maar dat zegt eigenlijk weinig over het nieuwe model.

Beats heeft een aantal grote verbeteringen doorgevoerd. Deze richten zich op zaken als geluidskwaliteit, ruisonderdrukking, draagcomfort en nog veel meer. Ze ondersteunen lossless USB-C Audio Playback en zijn zowel met Android als iOS te gebruiken.

De 40mm-drivers zorgen voor een compleet aangepaste akoestiek, de ruisonderdrukking is dankzij verschillende verbeterde microfoons een stuk sterker, en de transparantiemodus vindt eindelijk zijn weg naar een koptelefoon van het bedrijf.

Op het eerste gezicht lijkt de Beats Studio Pro dus een flinke verbetering te zijn. Zeker als je de koptelefoon naast de AirPods Max legt.

Apple zet met Beats Studio Pro eigen AirPods Max te kakken
Studio Pro (Afbeelding: Beats)

AirPods Max loopt achter de feiten aan

De AirPods Max verscheen in december 2020 op de markt en viel voornamelijk op door zijn immens hoge prijskaartje van 549 dollar. We houden die prijs even in dollars, omdat we de koptelefoon dan het beste kunnen vergelijken met de Beats Studio Pro.

Want dat model lijkt voor 200 dollar minder niet alleen de AirPods Max bij te benen, maar zelfs te overtreffen. De specificaties op een rij:

AirPods Max Beats Studio Pro
Spatial Audio Spatial Audio
Transparantie Modus Transparantie Modus
Actieve ruisonderdrukking Actieve ruisonderdrukking
Tot 20 uur luistertijd Tot 40 uur luistertijd
384,8 gram 260 gram
Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.3
Lighting-aansluiting 3.5mm headphone jack + USB-C
Automatische wisselen One-Touch Pairing
1 geluidsprofiel 3 geluidsprofielen
Smart Case Carrying Case
549 dollar 349 dollar

We konden eerder al voorzichtig stellen dat de AirPods Max aan het verouderen is. Sinds 2020 heeft Apple geen upgrade meer doorgevoerd, en op het moment van schrijven zijn er ook weinig signalen die wijzen op een nieuw model.

Dat Apple nu zelf met de Beats Studio Pro een stevige concurrent op de markt brengt, die het voor minder geld beter doet, spreekt boekdelen.

Apple AirPods Max krijgt flinke make-over in nieuw concept
Max (Afbeelding: Super Snapper)

Beats Studio Pro wint theoretisch gezien

Al is dat natuurlijk wel theoretisch gezien. Op papier kunnen producten nog zo dicht bij elkaar liggen, maar het is in de praktijk waar het grootste verschil meestal naar voren komt. Zeker op het gebied van audioproducten.

Hoewel de AirPods Max dus een geduchte concurrent lijkt te hebben, zullen we de Beats Studio Pro eerst zelf moeten proberen. Maar dat wordt een beetje lastig, gezien de koptelefoon niet in Nederland verkrijgbaar is.

De Beats Studio Pro is direct te koop voor consumenten in Canada, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Sony introduceert geniale portable soundbar voor iPhone, Android en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen