Maak kennis met de personages uit John Wick-serie ‘The Continental’

Films & Series Mark Hofman 20 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

John Wick-fans moeten vanaf september dit jaar bij Amazon Prime Video zijn. De streamingdienst brengt in die maand The Continental: From the World of John Wick uit. Vandaag maken we kennis met de personages.

In The Continental spelen onder andere Colin Woodell, Mel Gibson, Nhung Kate en Ben Robson een belangrijke rol. Maar welke karakters worden door de acteurs en actrices vertolkt? Amazon deelt die informatie vandaag middels een persbericht.

The Continental: From the World of John Wick

The Continental: From the World of John Wick is een driedelige serie van Amazon Prime Video. Het richt zich op de geschiedenis van het iconische hotel voor huurmoordenaars, dat centraal staat in het universum.

We volgen het verhaal, dat zich afspeelt in het grimmige New York van de jaren 70, vanuit het perspectief van een jonge Winston Scott. Dit personage wordt geconfronteerd met zijn verleden en laat een spoor van vernietiging achter in de mysterieuze onderwereld van het hotel.

De serie is vanaf september te zien op Amazon Prime Video. Alle Prime-leden (€2,99 per maand) krijgen direct toegang tot de titel.

The Continental: Maak kennis met de personages uit John Wick

We weten dus dat een jonge Winston Scott centraal staat in de serie. Wie is hij precies en welke personages uit John Wick zien we nog meer terug in The Continental?

Tijd om kennis te maken!

Winston Scott (Colin Woodell)

Winston is een slimme zakenman (uit John Wick) die snel out-of-the-box denkt. De knappe, slimme en rustige man werkt, na een traumatische gebeurtenis, als succesvolle zakenman in Londen. Wanneer Cormac, een underworld kingpin uit zijn verleden, hem naar New York stuurt, moet hij er alles aan doen om zijn broer Frankie te vinden.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Winston (Afbeelding: Amazon Prime Video)

John Wick’s Charon (Ayomide Adegun)

In The Continental wordt de loyaliteit van Charon (die we ook kennen uit John Wick), de vertrouweling van Cormac, sterk op de proef gesteld. Hij moet noodgedwongen kiezen tussen zijn beschermer en potentieel herwonnen familie.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Charon (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Cormac (Mel Gibson)

Cormac is een intimiderend, meedogenloos en wreed personage uit het John Wick-universum. De bendeleider met een charismatische kant is in The Continental de manager van het iconische hotel. Zodra Frankie Scott, met wie hij een geschiedenis heeft, iets belangrijks steelt, sleept Cormac Winston Scott direct terug de onderwereld in.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Cormac (Afbeelding: Amazon Prime Video)

KD en Mayhew (Mishel Prada en Jeremy Bobb)

De NYPD heeft met KD een bijzonder loyale rechercheur in huis die weinig begrip heeft voor corruptie. Vastbesloten om de criminele praktijken in de stad bloot te leggen en gedreven door haar persoonlijke motieven, belandt KD per ongeluk in de wereld van The Continental, waar ze uiteindelijk geconfronteerd wordt met demonen uit haar verleden.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
KD (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Mayhew, een getrouwde man met kinderen, is de partner van KD en heeft een bijzonder grote zwak voor zijn collega. Niet heel gek dat hij er dus alles aan doet om haar bij The Continental Hotel weg te houden.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Mayhew (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Frankie en Yen (Ben Robson en Nhung Kate)

Winston Scott moet zijn oudere broer Frankie Scott zien te vinden. Na zijn tijd in Vietnam werd hij de rechterhand van Cormac, maar kon hij het niet weerstaan een voorwerp van onschatbare waarde te stelen uit The Continental Hotel. Dit zet een complot in gang dat hem dichterbij zijn broer Winston brengt. Al komt hij er snel achter dat zijn daad van rebellie de machtsbalans in het hotel voorgoed zal veranderen.

Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn vrouw Yen. Ze is geschokt wanneer ze ontdekt dat Frankie een verloren broer heeft. De meedogenloze vechter staat symbool voor nieuwe kansen en een echte familieband.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Frankie en Yen (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Lou en Miles (Jessica Allain en Hubert Point-Du Jour)

Lou is een expert in vechtsporten en beheert de dojo die haar vader aan haar heeft nagelaten. Helaas is de dojo een bodemloze geldput en Lou moet met tegenzin instemmen om samen te werken met haar broer en zich in te laten met zijn gevaarlijke wapenhandel.

Die broer is Miles. De Vietnamveteraan is stoer, loyaal en slim. Hij hield zich bezig met wapenhandel terwijl hij in het buitenland vocht in een oorlog waar hij niet aan wilde deelnemen voor een land dat hem als zwarte man niet respecteerde. Miles rechtvaardigt zijn gevaarlijke business als de enige manier om de deuren van de dojo van zijn overleden vader open te houden.

Maak kennis met de personages uit John Wick-serie 'The Continental'
Lou en Miles (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen