Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 17 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Apple’s nieuwe MacBook gaat als de bliksem, maar wat kan hij nog meer?

Hatsa! Apple heeft zojuist twee nieuwe chips aangekondigd: de M2 Max en M2 Pro. Uiteraard gaan er ook een nieuwe Mac en MacBook gepaard met deze aankondiging. Dat ze bliksemsnel zullen zijn staat vast, maar wat kunnen ze eigenlijk nog meer?

Hoofdredacteur Mark Hofman houdt voor WANT-zusterwebsite One More Thing Apple al jaren in de gaten. Hij keek naar de gloednieuwe modellen en vertelt je exact wat je moet weten.

Apple dropt MacBook met M2 Max en M2 Pro

Sinds de computers van Apple eigen chips gebruiken gaan ze als de bliksem. Het zal weinig mensen verbazen dat de M2 Max en M2 Pro, de chips die vandaag zijn aangekondigd, daar nog een schepje bovenop doen.

Aan een chip alleen heb je natuurlijk niet zo heel veel, dus komt het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook ook direct met nieuwe producten. Apple dropt niet alleen een nieuwe versie van de MacBook Pro, maar komt ook met een vernieuwde Mac mini.

De M2 Max en M2 Pro MacBook Pro zijn logischerwijs bloedje snel. Het Pro-model van de chip levert maximaal een 12-core CPU, 19-core GPU en 32 GB aan werkgeheugen. De M2 Max levert maximaal een 38-core GPU en 96GB aan werkgeheugen.

Goed. Deze gloednieuwe laptop is sneller dan het licht en zorgt ervoor dat jij, als professional, echt nergens meer tegen aanloopt. Heel fijn natuurlijk, maar wat heeft de nieuwe laptop nog meer te bieden?

Wat doet de nieuwe MacBook Pro nog meer?

Naast het feit dat de M2 Pro MacBook Pro meer wegheeft van een M1 Max-variant en de M2 Max zo’n 30 procent sneller is dan zijn voorganger, doet de MacBook Pro niet heel veel anders. Dat hoeft wat ons betreft ook niet, want het vorige model sleept ons inmiddels al een jaar door al het werkgeweld heen.

Al zijn er wel twee opvallende zaken aangepakt: de Wifi-verbinding en HDMI-aansluiting. Apple zelf zegt dat de MacBook Pro nu beschikt over Wi-Fi 6E3-ondersteuning én een meer geavanceerde HDMI-aansluiting. Deze ondersteunt 8K-beeldschermen met maximaal 60Hz en 4K-beeldschermen met maximaal 250Hz.

macbook pro apple
De nieuwe MacBook Pro. (Afbeelding: Apple)

Lang verhaal kort: snellere WiFi-verbindingen zijn mogelijk en de MacBook Pro beschikt over HDMI 2.1.

Product Minimale prijs Maximale Prijs
14-inch MacBook Pro met M2 Pro 2449 euro 5579 euro
14-inch MacBook Pro met M2 Max 3519 euro 7429 euro
16-inch MacBook Pro met M2 Pro 3049 euro 6269 euro
16-inch MacBook Pro met M2 Max 3739 euro 7649 euro

Mac mini krijgt ook een upgrade

Niet alleen de MacBook Pro, maar ook de Mac mini krijgt een upgrade. Apple voorziet dit model van een M2- en M2 Pro-optie. Het is de eerste keer dat een Pro-variant van een Apple Silicon-chip in het model te vinden is.

De Mac mini met M2-chip is voorzien van 8GB werkgeheugen, 256GB aan opslagcapaciteit, een HDMI-aansluiting, ethernetaansluiting en een koptelefoonaansluiting. Verder is hij voorzien van twee USB-A-aansluitingen en twee Thunderbolt 4-aansluitingen.

apple mac mini
De nieuwe Mac mini met de nieuwe M2 Pro-chip. (Afbeelding: Apple)

Kies je voor het model met M2 Pro krijg je 16GB werkgeheugen, 512GB aan opslagcapaciteit en twee extra Thunderbolt 4-aansluitingen,

Product Minimale prijs Maximale Prijs
M2 Mac mini 719 euro 2214 euro
M2 Pro Mac mini 1569 euro 5249 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe MacBook gaat als de bliksem, maar wat kan hij nog meer?
Sluiten