iPhone 15 Pro Max krijgt van Apple een… opvouwbare camera?

Apple Dennis Mons 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Terwijl steeds meer merken komen met opvouwbare telefoons, werkt Apple nu aan iets anders dat opvouwbaar is. Geruchten stellen namelijk dat de iPhone 15 Pro een opvouwbare camera krijgt.

Ondanks het feit dat we er een wedje op durven zetten dat Apple’s research & development-afdeling zeker kijken naar een opvouwbare iPhone, is de kans groot dat we die binnen twee nieuwe generaties niet gaan zien. Naast nieuwe knoppen zou de fabrikant wel werken aan een opvouwbare camera voor de iPhone 15 Pro.

De eerste opvouwbare camera op iPhone 15?

Er gingen vorig jaar al geruchten dat de iPhone 14 Pro een dergelijk systeem zou krijgen. Dat is echter niet gebeurd. Nu stellen bronnen binnen de branche dat Apple samenwerkt met LG Innotek en Jahwa Electronics om dit wel te bewerkstelligen voor de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 14 Pro, iOS 16, Dynamic Island, Games, iPhone 15
De camera’s op de iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Apple)

Een opvouwbare camera klinkt als een systeem wat je telefoon flink dikker maakt. Niets is echter minder waar. De technologie voor de iPhone 15 Pro zou een spiegel of prisma gebruiken dat werkt als een periscoop, waardoor het systeem de lengte en breedte van de hele iPhone kan gebruiken.

Ook op de iPhone 16 Pro’s

We moeten nog even wachten tot 2024, maar naar verluidt komt deze technologie ook naar de iPhone 16 Pro. Dat gerucht ging al in 2022 de ronde en LG zou voor de ontwikkeling van de technologie Samsung-onderdelen gebruiken.

We hebben dus goede hoop voor een enorm revolutionaire sprong qua camera’s in de iPhone 15 Pro Max en volgende generaties.

Nieuwe HomePod steelt online de show, maar hoe reeël is zijn komst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen