Apple lijkt het Dynamic Island van je iPhone nu al zat te zijn

Smartphones Mark Hofman 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple lijkt, ondanks dat de iPhone 15 en 15 Plus hem dit jaar voor het eerst kregen, Dynamic Island nu al zat te zijn. Het Amerikaanse bedrijf is achter de schermen druk bezig met een volgende stap.

LG Innotek is achter de schermen druk bezig met de productie van een nieuw iPhone-scherm. Dit specifieke model moet het camerasysteem onder het beeldscherm plaatsen, zoals we op dit moment al bij een aantal Android-smartphones zien.

Het nieuws van de under-display camera komt uit Zuid-Korea. Hoewel het niet officieel is, kunnen we het bericht van The Elec, vanwege een goede reputatie, serieus nemen.

Apple ruilt Dynamic Island voor je iPhone in

Met een dergelijke oplossing loopt Apple wel tegen bepaalde problemen aan, net zoals sommige Android-fabrikanten dat op dit moment ook doen.

Een selfiecamera onder het scherm zorgt bijvoorbeeld voor minder licht op de sensor, waardoor foto’s er een stuk minder mooi uitzien of meer vertrouwen op softwarematige aanpassingen. Iets waar het Amerikaanse bedrijf, gezien zijn focus op kwaliteit, echt iets aan moet doen.

iPhone van de toekomst kun je gewoon laten vallen
Pro (Afbeelding: Apple)

Bovendien is het Dynamic Island pas sinds dit jaar op alle vier de beschikbare iPhone-modellen te gebruiken. Het lijkt me op dit moment geen goede beslissing om de focus van dit toch wel sterke staaltje technologie af te halen.

Nu maakt dat in de basis niet heel veel uit, want het duurt nog wel even voordat Apple daadwerkelijk afscheid neemt van Dynamic Island. Als de iPhone echt een selfiecamera in het scherm krijgt, zal dit pas vanaf 2027 het geval zijn.

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap, onze rubriek waarin we iedere ochtend het belangrijkste nieuws van de nacht op een rij zetten, zodat je snel op de hoogte bent.

Naast het nieuws over The Last of Us en Messenger is er nog veel meer gebeurd vannacht.

Benieuwd naar wat er afgelopen nacht allemaal nog meer is gebeurd? Check dan zeker even dit artikel.

De Snelle Hap | Dynamic Island ten einde, Messenger volgt WhatsApp en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen