De elektrische auto van Apple volgt Tesla met eigen autopilot-functie

Apple Mark Hofman 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen van chipmodules en pakketten voor zijn elektrische auto. Die moeten ervoor gaan zorgen dat het voertuig, net als het geval is bij auto’s van Tesla, volledig uit zichzelf kan rijden. Autopilot, noemen we dat ook wel.

Het Zuid-Koreaanse The Elec weet melding te maken van de ontwikkelingen van de Apple Car. Dat heeft te maken met het feit dat het Amerikaanse bedrijf hiervoor de handen ineen sloeg met een Zuid-Koreaanse OSAT.

Elektrische auto met Tesla-functie

OSAT staat voor Outsourced Semiconductor Assembly and Test en is een dienst bepaalde leveranciers leveren. Klanten kunnen aankloppen bij de desbetreffende partijen om halfgeleiders te verpakken, testen en monteren. Apple is de samenwerking met een dergelijk bedrijf uit Zuid-Korea aangegaan met één duidelijk doel: Autopilot. Althans, dat is wat The Elec in zijn artikel naar buiten brengt.

Volgens de bronnen van de website is het project inmiddels van start en moet deze rond 2023 zijn afgerond. Dat is dan ook precies het moment dat Foxconn zijn fabriek voor elektrische auto’s actief wil gaan gebruiken. Iets dat, ook volgens The Elec, bijna wel met elkaar in verbinding moet staan.

Apple Car 2.0
De Apple Car volgens Motor Trend (Afbeelding: Motor Trend)

De Apple Car

Apple is sinds december vorig jaar al druk bezig met de zoektocht naar een leverancier voor zijn elektrische auto. Het Amerikaanse bedrijf lijkt voornamelijk in Zuid-Korea uit te komen, waar al meerdere malen vertegenwoordigers van het bedrijf zijn gespot. Het is overigens niet heel gek, want de bedrijven uit het land zijn gespecialiseerd in het produceren van accu’s. De verwachting is ook dat Apple aan het einde van het jaar een leverancier in het land gevonden heeft.

 

Daarna wordt verwacht dat het bedrijf binnen twee jaar begint met de productie van zijn elektrische auto. Reuters denkt dat de Apple Car in 2024 verschijnt, maar Ming-Chi Kuo ziet dat niet gebeuren. De betrouwbare bron meldt dat het voertuig op z’n vroegst in 2025 op de markt verschijnt, maar we moeten niet gek opkijken wanneer deze pas in 2028 het daglicht ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen