Apple houdt persconferentie over iPhone 4

Apple Statenweg 15 jul 2010
Leestijd: 1 minuut

Een aantal journalisten is uitgenodigd voor een persconferentie op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino. Deze zal aanstaande vrijdag plaatsvinden om 10 uur ‘s ochtends plaatselijke tijd.

Om welke reden Apple de pers precies bijeenroept wordt niet gemeld, behalve dat het zal gaan over de iPhone 4. De nieuwste uitvoering van Apple’s populaire smartphone is een verkoopsucces, maar kampt met aanhoudende negatieve berichtgeving in de media door een probleem met de antenne.

De antennes voor de draadloze verbindingen zitten verwerkt in de buitenste rand van het toestel. Dit is gedaan om het ontvangst te verbeteren ten opzichte van eerdere modellen. Het op een bepaalde manier vasthouden van het toestel blijkt echter als gevolg van dit ontwerp juist een negatieve invloed te hebben op de ontvangststerkte.

Volgens een eerdere verklaring van Apple heeft elk toestel van welk merk dan ook in meer of mindere mate last van signaalverlies als je hem in de hand houdt. Dat het signaal van de iPhone 4 helemaal wegvalt terwijl je daarvoor nog volledig bereik had klopt niet volgens Apple. Gebruikers zouden op het verkeerde been worden gezet, doordat de aanduiding van de ontvangststerkte te rooskleurig zou zijn. Als je last hebt van een wegvallende verbinding, dan was je bereik al slecht volgens de verklaring. Apple heeft een tussentijdse software-update beloofd die de weergave van de signaalstreepjes op het toestel aanpast.

De Amerikaanse consumentenbond toonde echter aan dat het wel degelijk om een hardwarefout gaat. Afgelopen dag verscheen bovendien een gerucht dat nieuwe toestellen die momenteel uit de Chinese fabrieken verscheept worden uitgerust zijn met een speciale isolatielaag om de buitenrand, waardoor het probleem minder snel optreedt.

Wat Apple de pers vrijdag te vertellen heeft is nog even afwachten. Ondertussen wordt druk gespeculeerd over een mogelijke terugroepactie of andere maatregelen om getroffen gebruikers tegemoet te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen