Consumentenbond VS: koop geen iPhone 4

Apple Jan David Hanrath 13 jul 2010
Leestijd: 1 minuut

Consumer Reports, de Amerikaanse equivalent van de Consumentenbond, heeft zich bedacht. Eerst blogden ze nog dat het antenneprobleem dat de iPhone 4 achtervolgt geen reden is om het apparaat niet te kopen. Vandaag komen ze na een uitgebreide test met drie iPhone’s 4, een iPhone 3GS én een Palm Pre tot een ander oordeel.

Ook zij hebben gemerkt dat, wanneer de telefoon linksonder aan de zijkant wordt vastgepakt, het signaal significant daalt en de verbinding zelfs verbroken kan worden. Volgens Consumer Reports kan de verklaring van Apple, die het probleem wijdt aan een foutieve berekening van de signaalsterkte, daarom niet kloppen.Maar de Amerikaanse Consumentenbond komt ook met een praktische oplossing: plak een stukje ducktape of een ander niet geleidend materiaal over de onderbreking in de antenne of koop een hoesje.

Paradoxaal genoeg staat de iPhone 4 wel met stip bovenaan hun laatste smart phone-test. Dit is te danken aan de tweede camera, het prachtige scherm, de betere batterij, de beste videocamera die ze ooit in een mobiele telefoon hebben gezien en IOS 4. Toch krijgt het kleinnood door het antenne-euvel geen aankoopaanbeveling. Consumer Reports is pas bereid deze te geven wanneer Apple met een permanente en gratis oplossing komt. Tot die tijd adviseren ze de iPhone 3GS.

Zou jij een iPhone 3GS kopen om het antenneprobleem te omzeilen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen