rmens
rmens Apple 6 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple ID hacks: Chinezen sturen iMessage-spam

Berichten over Apple ID’s die overgenomen worden en vervolgens Chinese spam gaan versturen, stapelen zich op. Het patroon is telkens hetzelfde: een melding dat het Apple ID gebruikt wordt op een nieuwe Mac en direct daarna begint het versturen van spam.

Op Apple’s forum maken steeds meer gebruikers melding van overgenomen Apple ID’s. Hoe de spammers de login-informatie achterhalen is onduidelijk, evenals de reden voor deze opmerkelijke spamacties.

Voorkomen en verhelpen

Waarschijnlijk gebruiken de hackers login-informatie die bij hacks van andere websites, apps en diensten is buitgemaakt. Om te bekijken of je Apple ID in een database van gelekte wachtwoorden voorkomt, kun je deze invoeren op haveibeenpwned.com. Als je Apple ID in deze database voorkomt, en je gebruikt al een tijdje hetzelfde wachtwoord op verschillende plaatsen, is het verstandig deze te veranderen.

Het versturen van spam is te verhelpen door je Apple ID-wachtwoord te veranderen. Het lijkt erop dat de spammers alleen je login-info misbruiken voor spam en geen wachtwoorden veranderen. Verander via https://appleid.apple.com je wachtwoord en overweeg tweestapsauthenticatie aan te zetten. In dit artikel loopt Apple je door het gehele proces.

Voorbeeld van een overgenomen Apple ID – Klik/tap voor groter.

(Via: iFun)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!