Wat Apple je niet vertelt over USB-C op je iPhone 15

Smartphones Jeroen Kraak 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 is de eerste telefoon die een USB-C-poort krijgt. Apple kondigde het dan ook vol trots aan tijdens het speciale evenement. Toch vertelt het bedrijf je er niet alles over.

De iPhone 15-modellen zijn nu al te pre-orderen en vanaf 22 september worden ze ook daadwerkelijk geleverd. Een van de opvallendste nieuwigheden is de USB-C-poort die Apple toevoegde onder druk van de Europese Unie. De instantie wil dat alle (kleine) gadgets via dezelfde manier opgeladen kunnen worden vanwege het milieu.

USB-C op de iPhone 15

Apple kondigde de USB-C-poort voor de iPhone 15-modellen dan ook aan tijdens Apple Wonderlust. Het bedrijf lichtte dan ook verschillende functies van de nieuwe feature uit. Met een USB-C-kabel is het nu mogelijk om op te laden, data over te zetten en audio en video over te zetten van het ene na het andere apparaat.

Tijdens de presentatie laat Apple zien dat je door middel van de USB-C-poort in je iPhone de AirPods Pro 2 en Apple Watch kan opladen. Voor de iPhone 15 Pro gaan de functies nog verder. Er zit een speciale USB-C-controller in de A17 Pro-chip. Deze ondersteunt USB 3 wat resulteert in transfersnelheden van 10 GB per seconde. Dat is volgens Apple tot twintig keer sneller dan USB 2.

Dit vertelt Apple je niet

Goed, dat is alles wat Apple wél vertelt. Er zijn echter ook zaken die het bedrijf niet genoemd heeft omtrent USB-C in de iPhone. Zo zit sneller opladen er niet in. USB-C in deze vorm geeft de mogelijkheid om op te laden met een vermogen van 35 watt, maar apple houdt vast aan de 20 watt, dezelfde snelheid als de oude Lightning-aansluiting.

Daarnaast ondersteunt de USB-C kabel in het doosje van de iPhone 15 Pro USB-C 2 en niet de USB-C 3 die Apple in de presentatie noemt. Daar heb je een speciale kabel voor nodig.

@wantnl

USB-C voor je iPhone, maar wel The Apple Way 😅 #iphone15 #iphone15pro #iphone15plus #iphone15pluspink #iphone15promax #apple

♬ original sound – WANT – WANT

Een kabel Thunderbolt 4 kabel van USB-C naar USB-c kost je op dit moment bij Apple 79 euro. Een flink bedrag voor een kabeltje. En daarmee kun je je iPhone 15 dus niet eens sneller mee opladen.

iPhone 15 Pro en Pro Max hebben een actieknop: dit kun je ermee doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen