Apple kocht Lightning van Harley Davidson

Apple Koen van Tongeren 26 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Wist je dat er een klein beetje Harley Davidson schuilgaat in je iPhone 5, iPad 4 of iPad mini? Nee, het gaat niet om materiaal, techniek of uiterlijke kenmerken van ‘s Werelds meest beroemde motor-merk. Toch is er een directe relatie tussen Harley Davidson en de Lightning-connector, namelijk de naam.

Patently Apple heeft in Apple’s Trademark-aanvraag voor de naam ‘Lightning’ ontdekt dat deze term al in bezit was van Harley Davidson. Apple heeft de naam daarom gekocht van het bedrijf, voorafgaand aan de trademark-aanvraag.

Harley Davidson claimde de naam voor bepaalde motormodellen en -onderdelen. Apple is een gedeeltelijke overdracht met het bedrijf overeengekomen. Harley mag daarmee nog steeds de naam Lightning gebruiken voor motoren. Apple krijgt het alleenrecht voor het gebruik van de naam bij electronica-producten.

Apple introduceerde Lightning bij de onthulling van de iPhone 5 als opvolger van de 30-pins dockconnector in iOS-apparaten. De volledig-digitale standaard wordt gezien als de mobiele compagnon van Thunderbolt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen