Draadloze energie uit toekomstige iMacs?

Apple jann47 29 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

We kennen allemaal de bottleneck van draadloze apparatuur: de accu en het opladen daarvan. Het US Patent Office heeft vandaag de patentaanvraag door Apple gepubliceerd betreffende een draadloos systeem dat een virtueel laadgebied van energie kan voorzien. Dat meldt Patently Apple.

Het gaat om draadloze NFMR (near field magnetic resonance) energie transmissie die ingebouwd zou kunnen worden in, bijvoorbeeld een iMac. Apple stelt dat binnen een gebied van ongeveer een meter van het station apparatuur als muizen, en toetsenborden van stroom zouden kunnen worden voorzien.

De uitvinding, te zien onder Patent application 20120303980, staat op de naam van Michael Culbert, Brett Bilbrey, David Simon en Peter Arnold en de datum is Mei 2012. De aanvraag bevat een omschrijving van methoden, systemen en apparatuur voor het samenwerken van verschillende apparaten met een draadloze voeding.

In de aanvraag wordt wel duidelijk gesteld dat het bij het opladen zal gaan om ‘suitably configured devices’. Als dit systeem er daadwerkelijk gaat komen betekent dit dus wel een investering in nieuwe randapparatuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen