Apple toont interesse in Haagse Passage

Apple Koen van Tongeren 30 nov 2012
Leestijd: 2 minuten

Nadat onlangs nieuwe vacatures opdoken voor Nederlands personeel bij Apple retail werd duidelijk dat er meer Apple Stores gepland staan in Nederland. Waar de eerstvolgende winkel geopend zou worden was tot nu toe onduidelijk. OMT heeft nu informatie in handen waaruit blijkt dat Apple zijn zinnen heeft gezet op de historische Passage in Den Haag.

Meerdere bronnen hebben onafhankelijk van elkaar aan OMT gemeld dat er in de afgelopen maanden intensief contact is geweest tussen Apple en de eigenaar van het pand in de Passage waar op dit moment de Selexyz-boekhandel Verwijs gevestigd is. Apple heeft inmiddels zelfs een bod op het pand gedaan. Onduidelijk is of hier door de eigenaar op ingegaan is.

Selexyz is dit jaar samengegaan met voormalig concurrent De Slegte. Daarbij is bekendgemaakt dat boekhandels van beide ketens samengevoegd worden. In Den Haag is De Slegte gevestigd aan de Spuistraat op 100 meter afstand van Selexyz. De Spuistraat is een van de drukste winkelstraten van Den Haag. Het is dan ook aannemelijk dat Selexyz de relatief dure en rustige Passage zal verlaten en bij De Slegte intrekt.

 

Mocht het tot een overeenkomst komen (of gekomen zijn) tussen Apple en de eigenaar van het pand in de passage dan is dat slecht nieuws voor Apple Premium Reseller Amac dat in de zelfde Passage een winkel heeft, op steenworp afstand van het pand dat Apple op het oog heeft.

Apple heeft deze week de eerdergenoemde vacatures voor retail-personeel bijgewerkt. Zo wordt van kandidaten voor de functie van Store Leader verwacht dat zij uiterlijk in juni 2013 hun Bachelor-diploma gehaald hebben. Het trainingsprogramma start volgens de vacature in september 2013.

Het lijkt er dus op dat het nog een jaar kan duren voordat de eerstvolgende Apple Store in Nederland geopend wordt. Wij durven nog niet met zekerheid te zeggen dat dit in Den Haag gaat gebeuren, maar op dit moment wijzen de meest concrete bronnen wel die kant op.

Selexyz was niet bereikbaar voor commentaar en Apple, tja… daarvan konden we het antwoord wel raden zonder te bellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen