‘Apple-smart watch in productie’

Apple Koen van Tongeren 27 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Als je nu op zoek bent naar een Apple-horloge, dan kom je uit bij de Company Store op Infinite Loop in Cupertino. Daar zijn nietszeggende klokjes met een Apple-logo te koop. Leuk voor de fanboys en -girls maar in de praktijk heb je er weinig aan. Nee, een horloge van Apple wordt pas interessant als je er je iPhone, iPod of iPad mee kunt bedienen. Volgens de laatste geruchten hoeven we daar niet lang meer op te wachten.

Volgens bronnen in Azië werkt Apple op dit moment samen met Intel aan een zogenaamde ‘smartwatch’. Dat meldt The Next Web. Het horloge zou een 1,5 inch OLED-schermpje krijgen waarmee niet alleen de tijd afgelezen kan worden, maar ook de belangrijkste telefoon- en audiovisuele functies van iOS-apparaten bediend kunnen worden. Schrik niet, dit horloge zou in het eerste kwartaal van 2013 al in de winkels liggen!

Smart watches zijn in het afgelopen jaar meer gemeengoed geworden. Zo haalde het Pebble-Kickstarterproject meer dan 10 miljoen dollar op en kwamen Casio en Sony met hun eigen Bluetooth-horloges. Apple heeft tot nu toe vanaf de zijlijn toegekeken. Toch bleek de interesse in deze nieuwe categorie horloges wel uit het feit dat er functies in iOS 6 gebouwd zitten die specifiek bedoeld lijken voor smart watches.

Welke functies mogen volgens jou niet ontbreken op een Apple smart watch (buiten een klokje natuurlijk)?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen