De opvallendste iPhone-hoesjes op CES

Apple Koen van Tongeren 10 jan 2013
Leestijd: 3 minuten

CES 2013 in Las Vegas komt langzaam richting zijn einde. Vele duizenden nieuwe producten uit de tech-industrie zijn er voor het eerst publiek vertoond. We bespraken eerder al gadgets voor de iPhone en iPad die op de beursvloer te zien waren. Vandaag de drie meest bijzondere iPhone-hoesjes op CES 2013.

Endliss Smartcase
Veel iPhone-bezitters weten niet dat het flitslampje aan de achterkant van hun iPhone ook gebruikt kan worden voor notificatie-meldingen (je vindt de optie bij de Toegankelijkheidsinstellingen). Maar voor wie dat niet genoeg is komt er binnenkort een hoesje uit waar niet minder dan 128 LED-jes ingebouwd zijn.

De Endliss Smartcase is een heosje voor de iPhone 5 waar 128 multi-color-LED’s ingebouwd zitten. Met deze lampjes worden bijvoorbeeld icooontjes getoond om je te attenderen op nieuwe Tweets, e-mails of Facebook-updates. Mocht je daar behoefte aan hebben dan kan er ook de tijd mee getoond worden.

De lampjes worden gevoed door een eigen 1500 mAh-accu. Deze kan je iPhone ook bijladen, wat geen overbodige luxe is. De Endliss Smartcase heeft namelijk een continue Bluetooth-verbinding nodig om contact te houden met je iPhone.

Of je zelf notificatie designs kunt toevoegen of aanpassen is niet bekend, net als waar de case te koop komt, wanneer en voor hoeveel.

Sensus (Canopy)
Heb jij je ooit beperkt gevoeld met het touchscreen van je iPhone? Dan ben je niet alleen. Eerder kwam Sony al met de PSP Vita die naast het scherm ook een aanraakgevoelige laag aan de achterkant van het apparaat heeft. Binnenkort kan dat ook op je iPhone.

De Sensus van Canopy is een hoesje voor de iPhone waar tien aanraakgevoelige gebieden op te vinden zijn aan de achterkant en zijkanten. Op die manier kun je dus bijvoorbeeld in een app of een game spelen zonder dat je met je vingers op het scherm hoeft te zitten.

Helaas is de geslotenheid van iOS de achilleshiel van de Sensus. Het hoesje werkt alleen met apps die ervoor herschreven zijn. Nu kan dat volgens de makers vrij eenvoudig en zijn er nu al 500 apps geschikt voor de Senus. In de zomer kunnen we uitproberen of dat klopt. Dan komt de Sensus uit voor de iPhone 4(S) en 5 voor minder dan 100 dollar. Later volgen versies voor de iPod touch, iPad en iPad mini.

BricksOnBack (Smallworks)
Het is bijna niet voor te stellen dat er zes jaar na de uitkomst van de iPhone nog hoesjes uitkomen waarvan je je afvraagt: waarom is niemand daar eerder op gekomen? Bij LEGO in Denemarken zullen ze zich dat waarschijnlijk afvragen bij het zien van het nieuwste hoesje van Smallworks.

De BrcksOnBack is een simpel hoesje voor je iPhone of iPod touch. Het verschilt alleen met enig ander dertien-in-een-dozijn-hoesje door de nopjes aan de achterkant, Die zijn precies groot genoeg voor, je raadt het al, LEGO-steentjes. Zo kun je dus je eigen hoesje decoreren, gewoon met de geliefde steentjes die op zolder stonden te verstoffen.

Smallworks heeft een versie van de BricksOnBack gemaakt voor de iPhone 5, de iPhone 4(S) en de vierde generatie iPod touch. De hoesjes kosten 25 dollar en zijn direct online te bestellen in verschillende kleuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen