Nieuwe iPads en meer: dit presenteerde Apple tijdens Let Loose

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tijdens het Let Loose-evenement van Apple presenteerde Apple een flink aantal nieuwe producten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Het Let Loose-evenement van Apple is achter de rug. Tim Cook noemde het tijdens de presentatie het grootste iPad-evenement ooit sinds de lancering. Maar wat kwam er nou allemaal voorbij?

Apple presenteerde een nieuwe iPad Air, iPad Pro, een Magic Keyboard en een Apple Pencil. Laten we ze kort met je doornemen.

De nieuwe iPad Pro van Apple

Laten we beginnen met de belangrijkste aankondiging: de nieuwe iPad Pro. Het is het dunste Apple-apparaat dat ooit is gemaakt. Het is tevens de eerste gadget waar een M4-chip inzit, wat zorgt voor flink betere prestaties en een extra focus op AI.

Een ander bijzonder onderdeel van de iPad Pro is het scherm. Apple noemt de techniek Tandem OLED, wat volgens het bedrijf twee OLED-panelen in één is. Dit resulteert in een betere helderheid en scherpere beelden. Je leest hier alles over de nieuwe iPad Pro.

Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit
(Afbeelding: Apple)

Twee groottes voor de iPad Air

In navolging van de iPad Pro krijgen klanten bij de iPad Air ook de keuze uit twee verschillende groottes: een 11-inch en 13-inch model.

Het verschil met de iPad Pro wordt echter groter. Voor de nieuwe Air kiest Apple voor de M2-chip, waardoor deze minder presteert dan de Pro. Toch is het een flinke update ten opzichte van de vorige iPad Air. Je leest hier alles over de nieuwe iPad Air.

Apple maakt verschil tussen nieuwe iPad Air en Pro groter
(Afbeelding: Apple)

Nieuwe accessoires

Als laatste kwamen er ook twee nieuwe accessoires voorbij voor de iPad Air en iPad Pro. Als eerste is er een nieuw Magic Keyboard. Qua ontwerp is er niet veel veranderd, maar het heeft nu net zoals de MacBook een rij met functietoetsen. Ook is het trackpad iets groter.

Daarnaast is er een nieuwe Apple Pencil Pro met 50 procent meer performance dan de Apple Pencil 2. Zo krijg je nu een menu te zien als je in de Apple Pencil Pro knijpt. Als je de stylus draait, kan je bijvoorbeeld kiezen tussen een bredere of smallere lijn. Lees hier alles over de nieuwe Apple Pencil Pro en Magic Keyboard.

Magic Keyboard en Apple Pencil Pro krijgen flinke opfrisbeurt
(Afbeelding: Apple)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen