Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tijdens Let Loose heeft Apple de nieuwe iPad Pro gepresenteerd. Dit mag je verwachten van Apple's beste tablet.

Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar eindelijk heeft Apple nieuwe tablets gepresenteerd tijdens Let Loose. De belangrijkste is de iPad Pro die een flinke stap voorwaarts maakt ten opzichte van het vorige model.

Maar wat kun je precies van de nieuwe iPad Pro verwachten? Wij zetten het voor je op een rij.

Dit is de nieuwe iPad Pro

De iPad Pro heeft een nieuw ontwerp. Er komt zowel een 11-inch als een 13-inch model, met een dikte van respectievelijk 5,3 mm en 5,1 mm. Het is het dunste Apple-product ooit. Je kan kiezen tussen zilver en space black.

De nieuwe iPad Pro heeft voor het eerst een OLED-scherm. Om precies te zijn zijn het twee OLED schermen in één apparaat. Apple noemt de techniek Tandem OLED en biedt een helderheid van 1000 nits en een piekhelderheid van 1600 nits.

Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit
(Afbeelding: Apple)

Apple noemt het scherm Ultra Retina XDR. Het moet nog scherper en realistischer beeld geven. Bovendien biedt het ook nog nanotextuur glas. Hierdoor moet het voor creatievelingen nog beter werken doordat je minder last hebt van weerspiegelingen.

De nieuwe M4-chip van Apple

In de nieuwe iPad Pro zit een M4-chip. De Pro-lijn slaat dus de M3 over. Er zit een compleet nieuwe Display Engine in die het Tandem OLED-scherm ondersteunt. De M4 heeft een 10-core CPU die 50 procent sneller is dan de M2.

Daarnaast zit er ook nog een 10-core GPU in. De M4 kan hetzelfde uitvoeren als de M2 chip, maar dan met de helft van de energie. Iets wat goed is voor de batterijduur.

Apple zet in op AI

De M4 heeft een neural engine die speciaal voor AI is gemaakt. Deze heeft een 16-core design. Deze kan 38 biljoen processen per seconde uitvoeren. Er komen dan ook nieuwe AI-functies naar Final Cut Pro en Logic Pro. Deze apps krijgen dan ook flinke updates.

Nieuwe iPad Pro is het dunste Apple-product ooit
(Afbeelding: Apple)

Ook komt er een speciale Final Cut Camera-app. Hiermee is het mogelijk om op je iPhone en iPad perfecte beelden te schieten uit verschillende hoeken die je meteen naar Final Cut Pro doorstuurt.

De camera zit op een andere plaats

Op de iPad Pro zit een 12 MP camera en een LiDAR-scanner. True Tone Light moet ervoor zorgen dat je nog beter documenten kunt scannen met de tablet. De camera aan de voorkant komt nu aan de lange zijde.

Qua geheugen kun je kiezen voor 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB. Daarnaast zit in het apparaat zelf een Thunderbolt USB 4-aansluiting en vier audiospeakers voor optimaal geluid.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf vandaag te pre-orderen en vanaf volgende week is hij leverbaar. Het 11-inch-model is beschikbaar vanaf 1.219 euro en voor het 13-inch-model ben je minimaal 1.569 euro kwijt.

Voor het speciale glas met nanotextuur betaal je 860 euro extra. Dit glas is alleen te vinden op de 1 TB en 2 TB varianten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen