Wanneer Apple zijn Magic Keyboard en Magic Mouse die USB-C-aansluiting geeft

Gadgets Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Waar Apple zijn AirPods, iPhones en iPads inmiddels allemaal van USB-C heeft voorzien, lopen de Magic Keyboard en Magic Mouse nog achter. Wanneer komt daar verandering in?

Verschillende Mac-accessoires zijn dus nog voorzien van een Lightning-aansluiting. Hoewel het logisch is dat Apple moeite heeft met de Magic Mouse, want die dramatische plek voor een oplaadpoort is nog altijd om te huilen, hadden we van de rest toch al iets meer verwacht.

Gelukkig komt er, volgens Instant Digital (via 9to5Mac), in 2024 eindelijk verandering in. Rond de lente van volgend jaar moeten alle Mac-accessoires toch echt de stap naar USB-C hebben gemaakt. En we kunnen niet wachten.

USB-C vanaf 2024 op Mac-accessoires Apple

In maart, april of mei van volgend jaar krijgen accessoires als de Magic Mouse, Magic Keyboard en Magic Trackpad dus eindelijk die USB-C-aansluiting waarmee het in lijn ligt met de rest van de Apple-producten.

Thuiswerk gadget: Apple Magic Keyboard
(Afbeelding: Apple)

Of het Amerikaanse bedrijf van CEO Tim Cook overigens ook echt iets anders gaat doen met de accessoires, weten we niet. Onlangs kwam er een gerucht voorbij dat het Magic Keyboard een kleine wijziging krijgt, maar verder weten we niet zo heel erg veel.

Uiteraard hoopt de rest van de wereld, en hun moeder, op een nieuw ontwerp voor de Magic Mouse. De accessoire staat, door de onhandige locatie van de oplaadpoort, bekend als een van de slechtst ontworpen Apple-producten ooit gemaakt.

Mocht Apple de stap met de accessoires overigens echt zetten, dan zijn bijna alle producten van de Lightning-aansluiting af. Uiteraard hebben oude apparaten, zoals oudere iPhone-modellen, de aansluiting nog wel.

Oh, en is het al tijd voor een nieuwe AirPods Max?

Apple AirPods Max krijgt flinke make-over in nieuw concept
Max 2-concept (Afbeelding: Super Snapper)

Dit artikel is onderdeel van De Kater

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen, is onderdeel van De Kater, onze rubriek waarin we iedere maandagochtend het grootste nieuws van het afgelopen weekend voor je verzamelen.

Afgelopen weekend was vrij rustig, dus is de lijst deze keer ook niet zo lang. Ben je wel benieuwd naar alle gebeurtenissen? Check dan zeker even het onderstaande artikel.

De Kater | Dit was het grootste nieuws van het afgelopen weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen