Tesla komt met iPhone-functie die iedere elektrische auto zou moeten hebben

Elektrische auto's Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft goed naar Apple gekeken en komt met een iPhone-achtige functie voor zijn wagenpark. Iets waar iedere elektrische auto wat ons betreft inspiratie uit zou moeten halen.

Met Ongelukdetectie belt je iPhone sinds vorig jaar de hulpdiensten op het moment dat het een ongeluk detecteert. Iets waar Tesla, wat ons betreft volledig terecht, zich door laat inspireren. In de Holiday Update, die deze week beschikbaar is, wordt de functie uitgerold.

In de elektrische auto van Tesla werkt het uiteraard net een klein beetje anders. In dit geval zullen de hulpdiensten gebeld worden zodra de airbag uitklapt.

Elektrische auto Tesla met iPhone-functie voorbeeld voor de markt

De Holiday Update van 2023 verschijnt deze week voor je elektrische auto van Tesla. Naast de eigen invulling van Apple’s Ongelukdetectie, waar iedere fabrikant overigens een voorbeeld aan moet nemen, komt het bedrijf ook met een aantal andere functionaliteiten.

Tesla voorziet je elektrische auto ook van Apple Podcasts-ondersteuning, geeft de schermen achterin ook de mogelijkheid tot een Bluetoothverbinding en een bijgewerkte versie van parkeerassistentie met 3D-beelden en indicatoren voor je dode hoek.

Hoe die laatste werkt is te zien in onderstaande video die op X verscheen:

Elon Musk, CEO van Tesla, liet eerder al weten de klachten van klanten serieus te nemen. Na verschillende opmerkingen zei hij dat het bedrijf een tandje bij moest zetten.

Het resultaat is dus de genoemde functionaliteiten die worden toegevoegd aan de Holiday Update van 2023. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij:

Dit artikel is onderdeel van De Kater

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen, is onderdeel van De Kater, onze rubriek waarin we iedere maandagochtend het grootste nieuws van het afgelopen weekend voor je verzamelen.

Afgelopen weekend was vrij rustig, dus is de lijst deze keer ook niet zo lang. Wel zagen we bijvoorbeeld geruchten voorbijkomen over USB-C op het Magic Keyboard en de Magic Mouse van Apple.

Ben je wel benieuwd naar alle gebeurtenissen? Check dan zeker even het onderstaande artikel.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen