Waarom Apple niet wil dat je ophangt als je per ongeluk 112 belt

Apple Mark Hofman 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Apple er alles aan doet om problemen te verhelpen, zijn er helaas nog voldoende situaties waarin iPhone-gebruikers met Ongelukdetectie per ongeluk 112 bellen. Veel van hen hangen ook direct op, maar dat is iets wat je volgens het bedrijf beter niet kunt doen.

In het aangepaste ondersteuningsdocument, dat te vinden is op de officiële website, bespreekt Apple de situatie, zo merkt de oplettende redactie van MacRumors op.

Ongelukdetectie hoofdpijndossier voor Apple

In september vorig jaar introduceerde Apple de functionaliteit Ongelukdetectie. Een handige manier waarop de iPhone bij een ongeluk snel de hulpdiensten kan inschakelen. De functie gaat gepaard met verschillende sensoren die de klap van een dergelijk ongeluk snel kunnen detecteren.

Dat doet Apple goed, maar misschien iets té goed. Sinds de uitrol van de functionaliteit heeft het bedrijf namelijk te maken met een hoop problemen. Veel iPhone-gebruikers kregen te maken met een activering van Ongelukdetectie door bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan, waar later ook skiërs de pineut waren.

Apple deed zijn best om de problemen te verhelpen met software-updates, maar een definitieve oplossing lijkt er nog niet te zijn. Er zijn dus nog altijd mensen die per ongeluk 112 bellen.

Direct ophangen geen optie

In het aangepaste ondersteuningsdocument richt Apple zich tot de iPhone-gebruikers bij wie dit het geval is. De afgelopen maanden waren er veel gebruikers die, meestal door paniek, direct de verbinding met de hulpdiensten verbraken. En laat dat nu precies geen goed idee zijn.

SOS-noodmelding komt nu ook naar de iPhone 14 in Nederland
Hulp vragen via de satelliet. (Afbeelding: Apple)

Apple geeft aan dat het beter is om de hulpdiensten aan de lijn te houden, zodat je ze kunt uitleggen dat er geen nood is. Op deze manier rukken ze niet voor niets uit en staan ze paraat zodra het noodlot toeslaat.

Naast de handige Ongelukdetectie beschikken Nederlandse iPhone-modellen nu ook over de mogelijkheid om Noodoproepen via de satelliet te maken. Zodra je geen actieve verbinding hebt met een mobiel netwerk, kunnen gebruikers de hulpdiensten altijd bereiken.

Meer informatie hierover vind je in het onderstaande artikel:

iPhone-game Andromeda Mysteries toont de ware kracht van AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen