ChatGPT vervangt je peperdure personal trainer en helpt je met afvallen

Apps Sabine Schults 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om voldoende te bewegen en gezond en gebalanceerd te eten. Dat klinkt makkelijker dan dat het in de praktijk is. Een personal trainer kan je daarbij helpen, maar is doorgaans peperduur. ChatGPT kan je gelukkig goed op weg helpen.

ChatGPT kan je niet alleen helpen met programmeren, liefdesadvies en tal van andere dingen. De AI-chatdienst kan je ook helpen met het creëren van een voedingsschema dat bij jou past. Zo ga je te werk.

Doei personal trainer, welkom ChatGPT!

Voordat je aan de slag gaat is het slim om je BMR (basaal metabolisme) en TDEE (Total Daily Energy Expenditure) te laten uitrekenen door ChatGPT. Zo weet je precies hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt op basis van je lengte, gewicht en bewegingsintensiteit.

Dit is belangrijk om te weten, omdat je om af te vallen minder calorieën moet binnenkrijgen dan je verbruikt.

Nu is het tijd om het voedingsschema door ChatGPT te laten maken. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je doelen zijn. Hoeveel kilo’s wil je kwijt en op welke termijn wil je je streefgewicht bereiken? Daarnaast is het belangrijk om restricties te stellen.

Wil je bijvoorbeeld uitsluitend vegetarisch of veganistisch eten, of heb je bepaalde allergieën? Laat dit de AI-chatbot dan weten.

ChatGPT als personal trainer
Personal (Screenshot: WANT)

Daarnaast heeft ChatGPT meer informatie nodig, zoals de lengte van je voedingsschema. Denk hierbij aan een schema van een week of zelfs een maand. Geef ook aan voor hoeveel maaltijden het schema moet zijn, bijvoorbeeld alleen voor je lunch en avondeten, of ook voor tussendoortjes.

Ook kun je aangeven voor hoeveel personen je kookt en wat een maaltijd maximaal mag kosten.

Ook hulp nodig met een sportschema?

Je voeding is het belangrijkste aspect van het afvallen, maar voor een gezonde levensstijl is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. ChatGPT kan je op weg helpen door een sportschema voor je samen te stellen. Vertel de AI-chatdienst waar je sportsessie uit moet bestaan, bijvoorbeeld 15 minuten cardio en 25 minuten krachttraining.

Geef eventueel aan welke oefeningen je niet wil meenemen. Als je knieblessure hebt, vraag dan om oefeningen die je benen niet al te veel belasten. Indien je niet naar een sportschool gaat, kun je vragen om oefeningen die je thuis kunt doen, al dan niet met een dumbbell of kettlebell. ChatGPT geeft je vervolgens een handig schema met voorstellen van oefeningen en het aantal herhalingen per set.

Wie succesvol wil afvallen moet stoppen met het tellen van calorieën

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen