Apple Maps blijkt mokerslag voor Google Maps

Apple rmens 12 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple Maps is meer dan een jaar een feit. In september van 2012 introduceerde Apple samen met iOS 6 zijn eigen kaartendienst. Een reactie op het feit dat Google weigerde Apple toegang te geven tot de stemgestuurde navigatie die Android-gebruikers wel standaard in hun kaarten-app hadden zitten.

Ondanks een valse start met flink wat kritiek is Apple Maps bijzonder populair. Maar weinig iOS-gebruikers zien de noodzaak om de in december van 2012 uitgebrachte Google Maps-app terug op hun iPhone te zetten. Uit cijfers die The Guardian publiceerde, blijkt dat Google Maps een mokerslag heeft gekregen, 80% van het marktaandeel op iOS is verdampt.

Ook op OS X heeft Apple Maps inmiddels zijn intrede gedaan.

De cijfers zijn afkomstig van comScore, een Amerikaans bureau dat zich vooral richt op het analyseren van gebruik van internet en apps. Het bureau becijferde dat Google Maps op zijn hoogtepunt, vlak voor september 2012, door ongeveer 35 miljoen iOS-gebruikers in de VS gebruikt werd. Vandaar de dag zijn daar nog 6,3 miljoen gebruikers van over, dit is inclusief ongeveer 2 miljoen gebruikers die Apple Maps niet kunnen gebruiken omdat ze nog op iOS 5 werken.

Google Maps was voorheen sterk geïntegreerd in iOS, op het homescreen was de app zichtbaar als ‘Kaarten’. De app ‘Kaarten’ is gebleven, maar bevat nu Apple’s eigen kaartendienst. In de eerste maanden kreeg Apple Maps veel kritiek, de dienst bleek een aantal fouten te bevatten en routes klopte net altijd. Apple CEO Tim Cook bood zijn excuses aan, nam interne maatregelen en beloofde snel verbetering.

Inmiddels worden nog regelmatig verbeteringen en nieuwe features aan Apple Maps toegevoegd, er zijn ook aanwijzingen naar OV-functionaliteit gevonden. Toen Google recent aankondigde hun kaartendienst van reclame te gaan voorzien, gaven veel lezers aan Apple Maps wederom een kans te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen