Apple meer waard dan Google en Microsoft samen

Apple vriesspeech 10 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Er lijkt geen einde te komen aan Apple’s dominantie op de aandelenmarkt. Het aandeel schoot gisteren met drie procent omhoog en is op het moment van schrijven $493,17 waard. Een historisch moment, want Apple is nu meer waard dan Google en Microsoft samen.

Met ‘meer waard’ wordt de marktkapitalisatie bedoeld, ofwel het aantaal uitstaande aandelen maal de gangbare aandelenprijs. Er staan bijna 1 miljard aandelen van Apple uit, wat een totaalwaarde geeft van ruim $456 miljard. Google en Microsoft zijn op dit moment respectievelijk $198,9 miljard en $256,7 miljard waard. Beide bedrijven zagen hun aandelen naar beneden zakken in de laatste maand.

Het aandeel van Google slankte af met 9% omdat de geprojecteerde winst niet werd gehaald en Microsoft’s aandeel zakte 6%, ondanks het wel halen van de geprojecteerde winsten. Apple haalde laatste kwartaal een recordwinst ter hoogte van $13,06 miljard. Apple is nog steeds het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Nummer twee (en voorheen rivaal als het ging om de eerste plaats) energiebedrijf Exxon Mobile is $402 miljard waard, een slordige $50 miljard minder dan Apple.

Analysten hebben inmiddels hun projecties wat betreft het aandeel van Apple bijgesteld en gokken op een maximum van $665 per aandeel voor het komende jaar. Het zou goed kunnen dat Apple op weg is om het eerste bedrijf te zijn dat over een tijdje 1 biljoen waard is. Denk daar eens over na; 1 biljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen