iPhone is een koukleum

Apple Koen van Tongeren 8 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Als je dacht dat jij het deze dagen koud hebt buiten, vergeet dan niet de iPhone in je broekzak. Zonder bewegende delen en andere biologische opwarmhulpmiddeltjes krijgt je telefoon de volle laag van moeder natuur. Apple waarschuwt zelf dat de iPhone 4S niet gebruikt dient te worden onder het vriespunt. Volgens het Fins computermagazine MikroPC is dat niet voor niets: de iPhone is in een test van het tijdschrift uitgeroepen tot de smartphone die het slechtst tegen de kou kan.

MikroPC heeft de werking van de populairste mobiele telefoons getest bij temperaturen van 0 tot -45 °c. Daarbij werd gekeken naar foutmeldingen of problemen en het moment waarop een telefoon compleet stopte met werken. De iPhone 4S kreeg problemen bij -5 °c en hield het voor gezien bij -10 °c. De resultaten van de iPhone 4 waren iets minder desastreus. Bij -10 °c kwamen de eerste problemen opzetten maar bij -20 °c hield ook die iPhone op met werken. 

Een reden waarom de iPhone het niet lang uithoudt in de kou kan diens LCD-scherm zijn, zo concludeert MikroPC. Volgens de onderzoekers hebben dergelijke schermen het moeilijker met lage temperaturen dan AMOLED-schermen. Mede daardoor deed Samsung het goed in de test. Zo hield de populaire Galaxy S II het uit tot -35 °c. Verrassend of niet won een landgenoot van MikroPC: Nokia. Pas bij temperaturen van -45 °c hielden de Nokia C1-01 en E65 ermee op. Dit zijn geen smartphones maar ‘ouderwetse’ mobieltjes met knoppen en een klein beeldschermpje.

Uit de reacties onder het artikel dat Bright aan het onderzoek wijdde valt op te maken dat iPhone-gebruikers sceptisch zijn over de uitslag omdat hun iPhone’s probleemloos bleven werken bij de koude temperaturen van de afgelopen week. Wat zijn jouw ervaringen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen