‘Apple komt volgend jaar met nieuwe iPad Pro, MacBook Air en meer’

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman komt Apple begin volgend jaar met een aantal nieuwe producten op de markt, waaronder een iPad Pro, MacBook Air en meer.

Uiteraard worden de nieuwe producten gelanceerd met de nieuwe generatie van Apple Silicon (M3) aan boord, om zo de tegenvallende verkoopcijfers van de iPad recht te trekken.

In totaal spreekt Gurman over een iPad Pro, iPad Air, MacBook Air, een nieuw Magic Keyboard en een vernieuwde Apple Pencil. Feest!

Apple brengt nieuwe iPad Pro, MacBook Air en meer op de markt

Als Apple de lente gebruikt voor de lancering van deze producten, krijgt de iPad Air volgend jaar vrij vroeg de upgrade die het verdient. De tablet heeft bijvoorbeeld nog niet de M2-behandeling gehad en is dus inmiddels wel toe aan een upgrade. Die upgrade komt dus in de vorm van de M3-chip.

Daarnaast krijgen zowel het 11-inch als het 12.9-inch model van de iPad Pro ook een aangename upgrade. Beide modellen worden voorzien van de M3-chip en OLED-schermen. Althans, dat is wat Gurman zegt. Daardoor kan dat 12.9-inch model zomaar eens 13-inch worden.

Logischerwijs behandelt Apple in deze zet ook direct de MacBook Air. Dat model is op het moment van schrijven nog voorzien van een M2-chip en kan die stap naar de M3 ook best wel goed gebruiken.

Wat de nieuwe Apple Pencil te bieden heeft, zegt Gurman niet, maar de journalist verwacht wel dat het Magic Keyboard qua ontwerp een kleine, maar noodzakelijke, wijziging krijgt.

Dit artikel is onderdeel van De Snelle Hap

Dit artikel maakt deel uit van De Snelle Hap, onze rubriek waarin we iedere ochtend het belangrijkste nieuws van de nacht op een rij zetten, zodat je snel op de hoogte bent.

Naast het nieuws over The Last of Us, Messenger of de iPhone-plannen van Apple is er nog veel meer gebeurd vannacht.

Benieuwd naar wat er afgelopen nacht allemaal nog meer is gebeurd? Check dan zeker even dit artikel.

De Snelle Hap | Dynamic Island ten einde, Messenger volgt WhatsApp en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen