Waar blijft Apple met die nieuwe iPad-modellen?

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 18 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Terwijl veel Apple-fans aan het wachten waren op de aankondiging van een nieuwe iPad, kwam het bedrijf met een nieuwe Apple Pencil. En dat was er ook nog eens eentje met compleet nieuwe features. Houdt de iPhone-maker nog iets achter de hand?

De geruchtenmachine draaide afgelopen weekend overuren. Er zouden dinsdag nieuwe iPads worden aangekondigd. Er kwam inderdaad iets nieuws, maar het was niet waar iedereen op hoopte. Apple kwam alleen met nieuws over een budget-versie van de Apple Pencil.

Hebben de Apple-kenners het mis?

Apple lijkt definitief afscheid te hebben genomen van een herfstpresentatie. De laatste dateert alweer van twee jaar geleden. Toen werden er verschillende MacBooks aangekondigd. Vorig jaar was er geen presentatie, maar deelde het bedrijf via een persbericht nieuwe iPads. Nu is het op een bericht over de Apple Pencil USB-C na stil vanuit Cupertino.

Normaal hebben de betrouwbare bronnen die een nieuwe iPad melden, zoals Ming-Chi Kuo en Mark Gurman, het vaak redelijk goed bij het rechte eind. Nu lijken ze dus mis te zitten, en daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

iPad mini 2021
Hij staat er lekker bij! (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Als eerste kan Apple ervoor kiezen om niet alles tegelijk aan te kondigen, maar dit meer te verspreiden. Het ligt voor de hand dat Apple echt nog wel een nieuwe iPad wil introduceren om de inkomsten in het laatste kwartaal en tijdens de feestdagen te verhogen.

De laatste tijd lijkt er wat meer te lekken vanuit Apple, en dus kan het bedrijf er ook voor kiezen om dat aan te pakken. Door bewust nieuws bekend te maken over een nieuwe iPad die niet komt, kan het bedrijf lekken intern opsporen.

Daarnaast is het mogelijk dat Apple alle iPads tegelijkertijd wil updaten. Omdat er vorig jaar al een iPad Pro uitkwam, is het zeer onwaarschijnlijk dat er dit jaar nog een nieuwe variant komt.

Komt er dit jaar alsnog een nieuwe iPad?

Toch ligt het wel voor de hand dat er dit jaar nog nieuwe iPads zullen verschijnen. Misschien wel het beste model dat zich daarvoor leent is de normale versie. Er is net een budget-stylus uitgekomen die prima bij die iPad past. Daarnaast stimuleert een nieuwe iPad ook de aankoop van een nieuwe stylus. Mensen die hun iPad met een stylus willen gebruiken, hebben ze vast al meteen gekocht bij aanschaf van de iPad zelf.

@wantnl

Apple gaat voor zekerheid 😏 #iPhone #iphonegeheim #smartphone #iphonetips

♬ origineel geluid – WANT

Zelf kijken wij het meest uit naar een nieuwe versie van de Apple iPad mini. Deze kwam het laatst twee jaar geleden uit en dus is het wel weer tijd voor een nieuwe versie.

De hardste geruchten gingen echter om de iPad Air 6. Hoewel de laatste versie in maart 2022 werd gelanceerd met daarin de M1-chip, ligt een versie met de M2-chip voor de hand. Toch laat Apple zich vrij moeilijk voorspellen over nieuwe hardware, op de iPhone en Apple Watch na. Maar het lijkt natuurlijk sterk dat alle analisten er echt compleet naast zitten en dat er dit jaar niets meer komt.

WhatsApp lijkt nu eindelijk naar de iPad te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen