‘Apple overweegt overname Tesla Motors’

Apple rmens 17 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Wat gaat Apple’s volgende innovatie worden? Een iWatch? Een Apple TV die het TV-landschap voor goed laat veranderen? Terwijl wij op deze producten wachten, denkt Apple verder, veel verder in de toekomst. Een toekomst met zelfrijdende auto’s wellicht.

In dit toekomstbeeld zou Tesla, een progressieve producent van elektrische auto’s, niet misstaan. Volgens de Amerikaanse krant San Francisco Chronicle waren Apple en Tesla Motors vorig jaar al in gesprek over een eventuele overname. Het zou over gesprekken op hoog niveau gaan. Een indicatie dat het om serieuze interesse vanuit Apple gaat.

De Tesla model S is een van de bekendere elektrische auto’s van de gelijknamige fabrikant.

Een anonieme bron meldt de krant dat Elon Musk (CEO van Tesla) en Adrian Perica (hoofd overnames bij Apple) bij de gesprekken aanwezig waren. Het is niet duidelijk of er nog steeds onderhandelingen gaande zijn of dat Apple zijn interesse in de autofabrikant uit Palo Alto inmiddels is verloren. Het laatste lijkt onwaarschijnlijk, concurrent Google houdt zich ook al volop bezig met zelfrijdende voertuigen.

Financieel zou het overnemen van Tesla geen probleem zijn. Apple beschikt over een enorm eigen vermogen van meer dan 100 miljard dollar. De marktwaarde van Tesla bedraagt volgens schattingen momenteel 25 miljard dollar. Als Apple Tesla vorig jaar al over had genomen, was de iPhone-maker goedkoper uit geweest, destijds was de marktwaarde 4,5 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen