Tesla bevestigt gesprekken met Apple

Apple rmens 20 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Eerder deze week werd bekend dat Tesla Motors, een progressieve maker van elektrische auto’s, in gesprek geweest zou zijn met Apple. De gesprekken zouden gaan over een eventuele overname een eventuele overname van de autofabrikant door Apple.

In een interview met Bloomberg bevestigt Elon Musk, CEO van Tesla, dat er gesprekken zijn geweest met Apple. Een iCar zou volgens Musk een geweldig idee zijn. Hoewel Tesla een samenwerking met Apple wel ziet zitten, maak de CEO ook duidelijk dat het ‘zeer onwaarschijnlijk’ is dat zijn bedrijf aan Apple verkocht wordt. Een harde ‘nee’ blijft echter uit.

In het interview beschrijft Musk dat een samenwerking met Apple vooral gericht zou moeten zijn op ontwikkelen van een betaalbare, maar onweerstaanbare elektrische auto voor de massa. Momenteel ziet hij echter nog geen scenario waarin dat zal gebeuren.

Wij vermoeden na het bekijken van het interview dat Tesla de deur voor Apple op een bijzonder klein kiertje houdt. Hoewel de CEO van de automaker ontkent dat er concrete plannen met het bedrijf uit Cupertino zijn, lijkt het eerder op een ‘momenteel nog niet’ dan op een ‘nee, beslist niet’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen